Sekite mus Facebook'e!
Uogų pyragai yra tradiciniai patiekalai, kuriems būdinga skonių ir ingredientų įvairovė. Daugelis žmonių mano, kad uogų pyragai yra būdingi tik europiečiams. Tačiau įvairios Azijos šalys ir regionai turi savo unikalius uogų pyragų receptus
. Pavyzdžiui, parianas yra tradicinis Indijos pyragas, gaminamas iš sluoksniuotos tešlos su vaisių ar uogų įdaru. Paprastai naudojami kokosai, kardamonas ir kiti prieskoniai
. Shimtala yra pakistanietiškas desertas – pyragas su uogų įdaru. Jis gali būti gaminamas su įvairiomis uogomis, pavyzdžiui, avietėmis, braškėmis ar mėlynėmis. Shimtala dažnai patiekiama su ledais arba plakta grietinėle
. iškepkime klasikinį uogų pyragą arbatai
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 120 g;
- augalinis aliejus – 80 ml;
- grietinė – 120 g;
- raugo – 1,5 šaukštelio;
- miltai – 200 g;
- uogos – 130 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis.
Uogų pyrago paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi, druska ir vanile plakite mikseriu 3-4 min. Tada į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir toliau maišykite
. Į kiaušinių masę supilkite grietinę ir plakite, kol masė pabals. Į kiaušinių masę persijokite dalį miltų ir kepimo miltelių ir išminkykite tirštą tešlą
. Į tešlą supilkite likusius miltus, išminkykite ir supilkite į kepimo formą. Tešlos paviršių apibarstykite uogomis
ir kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.
Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Gausite greitai iškeptą pyragą arbatos vakarėliui.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
