Sekite mus Facebook'e!
Šiandien norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į dar vieną gardų patiekalą , kuris mane pavergė savo ryškiu skoniu ir nuostabiu aromatu!

Cukinija „įdarytiems kopūstams” – tai paprastas sprendimas, kaip skaniai ir sočiai pavalgyti visai šeimai.
Patiekalas neturi ryškaus cukinijų skonio ir šiek tiek primena įprastus įdarytus kopūstus , tačiau gaunasi dar švelnesnis ir kvapnesnis! Ir nereikia nieko vynioti. Pasigaminkite ir įsitikinkite patys!

Taigi, pasiruošimui mums reikės:
Jaunos cukinijos – 3-4 vnt. nedidelių cukinijų.
maltos mėsos – 500 g
Ryžiai – 50 g
Sūris – 100 g (nebūtina)
Grietinė – 300 g
Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas
Svogūnas – 1 vnt.
Česnakai – 2 skiltelės
Druskos, juodųjų pipirų, itališkų žolelių, prieskoninių žolelių pagal skonį.
Vanduo – 100 ml

Pradėkime gaminti.
Pagaminkite įdarą. Giliame inde sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Praskieskite šiltu virintu vandeniu iki norimo tirštumo.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite prieskonines žoleles (aš turiu krapų ir petražolių), nulupkite česnaką.

Sumaišykite maltą mėsą, virtus ryžius, svogūnus, prieskonines žoleles, itališkas žoleles ir smulkintą česnaką. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Nulupkite cukiniją nuo odelės (jei reikia) ir supjaustykite 5-7 mm storio apskritimais
.

O dabar įdomiausia!
Sudėkite cukinijų apskritimus į ugniai atsparią formą, užpildydami juos malta mėsa.

Užpilkite grietinės padažu ir kepkite iki 180º C įkaitintoje orkaitėje, kol cukinija bus pakankamai minkšta. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos cukinijas apibarstykite tarkuotu sūriu.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


