Sekite mus Facebook'e!
Be miltų, daugelis žmonių mėgsta gaminti pyragus ir kitus kepinius iš manų kruopų. Šios kruopos mūsų šalyje atsirado XII amžiuje. Iš šio produkto virti košes buvo gana brangu. Todėl iš manų kruopų buvo kepami skanūs pyragai. Pasak kai kurių pranešimų, toks kepimas pasirodė daug ekonomiškesnis nei miltų kepimas
. Skanaus manų kruopų pyrago recepto reikėtų ieškoti ne mūsų šalyje. Atėjo kepinių kepimo algoritmas iš Rytų. Ten nuo seniausių laikų kepė gaminį iš manų kruopų, kuris buvo beveik identiškas mūsų maniniui
. Paruoškime šį pyragą namuose pagal supaprastintą ir greitą receptą.
Manų kruopų pyrago ingredientai:
- Kefyras – 400 ml;
- druskos – žiupsnelis;
- manų kruopos – 320 g;
- raugo – 10 g;
- cukraus – 180 g;
- bananas – 3 vnt;
- sviestas – 100 g;
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt.
Manų kruopų pyrago paruošimas:
Sumaišykite giliame dubenyje kefyrą su manų kruopomis, suminkykite tešlą. Palikite manų kruopas 20 minučių, kad kefyras įsigertų
. Mikrobangų krosnelėje suminkštinkite sviestą, į riebalus įmuškite kiaušinius. Išmaišykite produktus iki pusiau vientisos masės.
Į kiaušinių ir sviesto mišinį suberkite granuliuotą cukrų, gerai išmaišykite.
Kiaušinių
ir
grietinėlės
mišinį
supilkite į manų kruopų tešlą
, sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Bananus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į tešlą.
Kepimo formą ištepkite sviestu, paskleiskite tešlą ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pyragą kepkite 30-40 minučių.
Palaukite, kol manų kruopų pyragas atvės, ir patiekite.
Puikus bet kokių parduotuvinių keksiukų ir kitų parduotuvėje pirktų kepinių pakaitalas.
