Sekite mus Facebook'e!
Tai įprasti kotletai, tačiau jie turi vieną ypatingą ypatybę: jie įdaryti plaktais putpelių kiaušiniais, patiekiami su gardžiu padažu ir bulvių garnyru. Šis patiekalas jums tikrai patiks.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- malta mėsa, 500 g;
- svogūnas ir kiaušinis, po 1;
- džiūvėsėliai, 2 šaukštai;
- pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
- česnako, 3 skiltelės;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- putpelių kiaušiniai, 12 vnt.
Tešlai paruošti reikės:
- kiaušiniai, 2 vnt.;
- grietinės arba natūralaus jogurto, 3 šaukštai;
- druska;
- miltų, 4 šaukštai.
Padažui imkite:
- svogūnas, 1 vnt.;
- morkos, 2 vnt.;
- bulvės, 4 vnt.;
- augalinis aliejus ir pomidorų sultys, po 50 ml;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- vanduo, 300 ml.
Virimo procesas
Išvirkite putpelių kiaušinius, atvėsinkite juos ir nulupkite.
Maltą mėsą pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais, tarkuotu svogūnu ir česnaku, pomidorų pasta, kiaušiniais ir džiūvėsėliais. Išmaišykite iki vientisos masės.
Maltą mėsą imame porcijomis ir apvyniojame aplink kiaušinį, kad gautųsi įdarytas kotletas.

Kiaušinius sumaišykite su majonezu arba tirštais jogurtais, miltais ir druska. Gerai išmaišykite.
Kotletus pamirkykite tešloje ir kepkite augaliniame aliejuje.


Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir daržoves apkepkite aliejuje.
Kai daržovės suminkštės, įpilkite pomidorų sulčių ir išmaišykite.
Sudėkite bulvių gabalėlius ir troškinkite, kol iškeps.
Ant viršaus sudėkite kotletus, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.

Prieš patiekiant, pabarstykite žolelėmis ir padalinkite patiekalą į lėkštes.


Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


