Bulvių tešlos paplotėliai su sūrio įdaru – tai patiekalas, kuriame dera naminio maisto gaminimo paprastumas ir skonio turtingumas. Skirtingai nei tradicinė mielinė tešla, bulvių tešla pasižymi ypatingu minkštumu ir subtilia struktūra, todėl pyragėliai yra ypač erdvūs ir sotūs.
Toks pagrindas gerai išlaiko įdarą, neišsausėja ir maloniai dera su bet kokiais priedais
.
Įdaras su sūriu suteikia pyragėliams išskirtinį skonį, tirštą tekstūrą ir aromatą, kuris dar labiau sustiprėja kepant ar kepant.
Šie pyragėliai tinka tiek pagrindiniam patiekalui, tiek užkandžiui ar užkandžiui.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: bulvės – 4 vnt;
- vandens – litras;
- sviestas – 30 g;
- druska – ⅓ šaukštelio;
- miltai – 4 šaukštai;
- sūris – 100 g.
Bulvių paplotėlių su sūriu paruošimas:
Išvirkite bulves, kol suminkštės, sutrinkite jas ir sumaišykite su lydytu sviestu. Sutrintas bulves pasūdykite, persijokite į jas miltus ir užminkykite tešlą
. Suformuokite
tešlą
ir padalykite ją į 4 lygias dalis, padarydami nedideles bandeles
.
Ant maistinės plėvelės rankomis suformuokite nedidelius storus paplotėlius
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir įdėkite į kiekvieno paplotėlio vidurį. Naudodami maistinę plėvelę atsargiai užklijuokite įdarą tešlos viduje.
Gautus vokelius dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Paplotėliai turi būti panardinti į aliejų iki ½ . Kepkite pyragėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gausite sultingus bulvių paplotėlius su sūriu. Į sūrio įdarą galite įdėti, pavyzdžiui, žolelių, kad pagerintumėte skonį.