Burokėliai yra pastarųjų kelerių metų tendencija daugelyje socialinių tinklų ir dietologų bei mitybos specialistų. Faktas tas, kad ši daržovė gali atsikratyti daugybės ligų. Tai ypač jaučia moterys, kenčiančios nuo spuogų ir antsvorio. Burokėlių vartojimas teigiamai veikia figūrą ir odą, nes skatina valymą ir normalizuoja virškinimą. Be to, burokėliai veikia inkstus, padėdami atsikratyti toksinų
. Dėl šios priežasties nereikėtų pamiršti burokėlių salotų. Jos padės greitai įtraukti burokėlius į mitybos racioną
. kartu paruoškime burokėlių salotas.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Virtas burokėlis – vnt;
- žaliųjų žirnelių – 180 g;
- česnakas – skiltelė;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- pusės citrinos sultys;
- alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai;
- sojų padažas – 2 šaukštai;
- prancūziškų garstyčių – 2 šaukšteliai.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Į burokėlius suberkite žaliuosius žirnelius, į burokėlius ir žirnelius suberkite smulkia tarka sutarkuotą česnaką
. Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir petražoles ir sudėkite į salotas. Į salotas supilkite citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir sojų padažą. Į salotas įberkite garstyčių, gerai išmaišykite.
Gausite paprastas ir biudžetines burokėlių salotas.
Jos pakeis vinegretą ir silkę po kailiniu, o kartu bus kuo sveikesnės.