Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų kotletai su papildomu produktu – avižiniais dribsniais, skirtingai nei manų kruopos, būna minkštesni, švelnesni, gaunasi tokie patys kaip maltos mėsos kotletai su džiūvėsėliais.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
- cukinijų, 1 vnt;
- avižinių dribsnių, 1 puodelis;
- džiūvėsėlių, 0,5 puodelio;
- miltų, trečdalio puodelio;
- druskos, 1 šaukštelis;
- pipirų, prieskonių, kalendros;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- paprikos ir pomidorai, 400 g;
- vandens, 100 ml;
- mėsos prieskonių ir kukurūzų krakmolo, po 1 šaukštelį;
- česnako, 1 šaukštelis;
- sūrio pagal skonį;
- žolelės.
Kepimo procesas
Sutarkuokite cukiniją stambia tarka, suberkite avižinius dribsnius, džiūvėsėlius, druską, pipirus, kalendrą ir kitus prieskonius
. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite, palikite 10 min.
Formuokite kotletukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol paruduos.
Pomidorus ir saldžiąsias paprikas sutrinkite trintuvu, supilkite vandenį ir įberkite trinto česnako, druskos, žiupsnelį cukraus ir įvairių prieskonių, mėsos prieskonių.
Uždenkite formą pergamentu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.
Nuimkite dangtį ir apibarstykite tarkuotu sūriu, kepkite, kol išsilydys.
Patiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.
Kotletai puikiai dera su įvairiais garnyrais, būtinai prie jų pagardinkite prieskoniais ir salotas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
