Sriubos skirtingose šalyse turi nevienodą kulinarinę reikšmę. NVS šalyse sriuba paprastai yra šiltas skystas patiekalas, patiekiamas pirmiausia pietums. Tačiau Azijoje sriubų nėra įprasta valgyti pirmiausiai.
Be šiltų sriubų, yra ir šaltų. Tokios sriubos vadinamos vasaros sriubomis, nes jos ruošiamos pietų šalyse. Viena iš labiausiai paplitusių šaltų sriubų laikoma okroška. Tačiau yra ir kitų sriubų, kurių nereikia ilgai virti
. Sriubos universalumas yra tas, kad nėra jokių apribojimų produktams, kuriuos dedame į patiekalą. Taigi, galite pasigaminti ir sočią sriubą, ir labiau dietinę. Paruoškime vieną iš paprastų sriubų kiekvienai dienai.
Žirnių sriubos ingredientai:
- Vištienos šlaunelės – 2 vnt;
- Rūkytos vištų kojos – 2 vnt;
- Žirniai – 200 g;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- Bulvės – 250 g;
- Morkos – 50 ml;
- Svogūnai – 50 g.
Žirnių sriubos paruošimas:
Tuo metu nulupkite ir supjaustykite bulves. Iš sultinio išimkite vištienos šlauneles, į sriubą sudėkite bulves ir toliau virkite.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Morkas smulkiai sutarkuokite, pakepinkite kartu su svogūnais, tada sudėkite į sriubą
. Atskirai atskirkite vištienos kojelių mėsą nuo kaulo, sudėkite jas į sriubą ir virkite 3-4 minutes.
Susmulkinkite žoleles į sriubą, išvirus pabarstykite.
Sriubą patiekite su skrebučiais, taip ji bus skanesnė.