Sekite mus Facebook'e!
Išbandžiau daugybę skirtingų ingredientų santykio variantų saldžiai skystai tešlai gaminti ir radau geriausią. Ši tešla puikiai kepa su bet kokiu saldžiu įdaru, kurį galima dėti ant formos dugno, tarp tešlos arba ant tešlos. Iškepęs pyragas gaunasi orus, purus ir labai skanus. Šiandien iš šios tešlos ruošiu perlenkiamąjį pyragą su šaldytomis uogomis.
7-8porcijos
Paruošimo laikas 10 min. kepimo laikas 30 min.
Ingredientai
- 300 g juodųjų serbentų (šaldytų)
- 200 g miltų
- 140 g cukraus (+ 1 valg. š.)
- 100 ml pieno (9 valg. š.)
- 9 valg. š. augalinio aliejaus
- 2 vnt. vištienos kiaušinių
- 1 valgomasis šaukštas raugo (10 g.) be šliužo
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo
- 1 žiupsnelis druskos
Instrukcijos
1. Į dubenį supilkite cukrų (140 gr.), įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite plaktuvu arba mikseriu. Aš viską plaku mikseriu, gaunasi greičiau.

2. Į išplaktus kiaušinius su cukrumi supilkite augalinį aliejų (galite pakeisti ištirpintu sviestu), pieną, įberkite druskos ir dar kartą išplakite. Supilkite kepimo miltelius, dalimis suberkite miltus ir suplakite mikseriu.

3. Tešla būna gana tiršta. Jei norite, galite įmaišyti vanilės.

4. Šaldytus juoduosius serbentus sudėti į formą (aš turiu apvalią 24 cm skersmens), pabarstyti cukrumi (1 valgomasis šaukštas), krakmolu ir išmaišyti. Serbentus galima pakeisti bet kokiomis uogomis pagal skonį.

5. Paruoštas uogas dideliu šaukštu supilkite į tešlą, dėkite į orkaitę, iš anksto įjungtą 200 laipsnių temperatūroje, ir kepkite 30 minučių. Temperatūra ir kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.

6. Kai tik pyragas pakyla, gerai paruduoja, ištraukite ir patikrinkite, ar paruoštas, dantų krapštuku. Pyragą su uogomis 10 minučių palikite ant stalo.

7. Tada mentele pravažiuokite tarp formos ir pyrago kraštų, uždenkite plokščia lėkšte.

8. Apverskite jį, stuktelėdami dugną, ir gausime tokį gražų pyragą. Jei formos dugne lieka šiek tiek uogų, jas surinkite mentele ir sudėkite ant pyrago. Palikite atvėsti.

9. Jei norite, atvėsusį juodųjų serbentų pyragą apibarstykite cukraus pudra ir iš karto patiekite su mėgstamais gėrimais.

10. Pyragas arbatai gaunasi orus, purus, labai švelnus ir skanus. Saldus pyragas, rūgščios uogos – tai nuostabus derinys.

Gero apetito!!!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


