Sekite mus Facebook'e!
Krabų suktinukas – skanus ir įspūdingas patiekalas, tapęs tikra klasika ant šventinių stalų ir daugelio žmonių kasdieniame valgiaraštyje. Gaminimo paprastumas kartu su ryškiu skoniu ir šio užkandžio universalumu traukia ir patyrusių virėjų, ir pradedančiųjų šeimininkų dėmesį.
Šis suktinukas, kurio pagrindą sudaro krabų lazdelės arba krabų mėsa, ruošiamas pridedant įvairių ingredientų. Tai leidžia kurti įvairius variantus ir rasti idealų skonių derinį
. Krabų vyniotinio istorija prasidėjo nuo krabų lazdelių atsiradimo sovietinėje virtuvėje, kai jos greitai išpopuliarėjo dėl prieinamumo ir malonaus skonio. Nuo to laiko šis patiekalas tapo populiarus tiek Rusijoje, tiek užsienyje. Jo receptai evoliucionavo, puikiai pritapdami prie šiuolaikinių kulinarijos tendencijų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kvadratinis vaflis – 2 vnt;
- krabų lazdelės – 250 g;
- lydytas sūris – 3 vnt;
- majonezas – 100 g;
- česnako – 1 skiltelė.
Krabų vyniotinio paruošimas:
Kvadratinį vaflį ištepkite majonezu, paviršių įtrinkite stambia tarka sutarkuotu lydytu sūriu. Tada ant sūrio sluoksnio stambia tarka sutarkuokite krabų lazdeles.
Per presą išspauskite česnako skiltelę ir tolygiai uždėkite ant krabų sluoksnio
. Visą paviršių aptepkite majonezu ir vaflį su įdaru viduje susukite į ritinėlį.
Suktinukus užklijuokite maistine plėvele ir palikite šaldytuve bent porai valandų, kad sutvirtėtų.
Tada suktinukus supjaustykite nedidelėmis porcijomis
.
Į vyniotinį taip pat galite įdėti mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, salotų lapų. Jei neturite vaflių, juos galite pakeisti pitos duona.
