Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mama mane išmokė. Jau penkerius metus taip marinuoju agurkus: „Saldaus“ agurko receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pagal šį receptą pagaminti agurkai labai primena bulgariškų agurkų skonį, daugeliui pažįstamą nuo vaikystės: saldūs, vidutiniškai aštrūs, labai tankūs ir traškūs.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • agurkai, 2 kg;
  • vanduo, 1 litras;
  • cukrus, 200 g;
  • druskos, 2 šaukštai;
  • česnako, 6 skiltelės;
  • actas 9% arba 6%, 200 ml.

Virimo procesas

Agurkų dydis nesvarbu, bet aš darau taip: užkandžiams į vienus stiklainius dedu mažus, o salotoms, sriuboms, pyragų įdarams – didelius.

Į puodą supilkite vandenį, ištirpinkite druską ir cukrų, įpilkite acto. Užvirinkite, virkite minutę, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

Stiklainius kartu su dangteliais nuplauname ir sterilizuojame, kruopščiai nusausiname.

Į stiklainius įdėkite kelias skilteles česnako, sudėkite agurkus, užpilkite sūrymu ir uždenkite dangteliais.

Stiklainius sudėkite į puodą ant rankšluosčio, užpilkite šiltu vandeniu iki pečių ir sterilizuokite 7–10 minučių nuo vandens užvirimo puode.

Užsukame dangtelius, apverčiame ir paliekame atvėsti.

Laikome rūsyje, sandėliuke arba balkone.

Pabandykite pasigaminti šiuos agurkus ir tikrai pradėsite reguliariai konservuoti naudodami šį receptą.

Rekomenduojame:  Traškius agurkus marinuokite 1 litro indelyje: šis receptas tikrai jūsų nenuvils

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.