Sekite mus Facebook'e!
Pagal šį receptą pagaminti agurkai labai primena bulgariškų agurkų skonį, daugeliui pažįstamą nuo vaikystės: saldūs, vidutiniškai aštrūs, labai tankūs ir traškūs.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- agurkai, 2 kg;
- vanduo, 1 litras;
- cukrus, 200 g;
- druskos, 2 šaukštai;
- česnako, 6 skiltelės;
- actas 9% arba 6%, 200 ml.
Virimo procesas
Agurkų dydis nesvarbu, bet aš darau taip: užkandžiams į vienus stiklainius dedu mažus, o salotoms, sriuboms, pyragų įdarams – didelius.
Į puodą supilkite vandenį, ištirpinkite druską ir cukrų, įpilkite acto. Užvirinkite, virkite minutę, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Stiklainius kartu su dangteliais nuplauname ir sterilizuojame, kruopščiai nusausiname.
Į stiklainius įdėkite kelias skilteles česnako, sudėkite agurkus, užpilkite sūrymu ir uždenkite dangteliais.

Stiklainius sudėkite į puodą ant rankšluosčio, užpilkite šiltu vandeniu iki pečių ir sterilizuokite 7–10 minučių nuo vandens užvirimo puode.
Užsukame dangtelius, apverčiame ir paliekame atvėsti.

Laikome rūsyje, sandėliuke arba balkone.
Pabandykite pasigaminti šiuos agurkus ir tikrai pradėsite reguliariai konservuoti naudodami šį receptą.


Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


