Sekite mus Facebook'e!
Žalumynų makaronai – tai šviežias, sodraus skonio padažas, kurio pagrindą sudaro aromatinės žolelės ir lapiniai žalumynai.
Tai tirštas, ryškiai žalias mišinys, kuriame gausu vitaminų, antioksidantų ir ryškaus skonio,
kurį galima tepti ant skrebučių, dėti į makaronus, naudoti kaip salotų padažą, patiekti su mėsa, žuvimi ar bulvėmis. Jei norite, į receptą galite įtraukti česnako, riešutų, augalinio aliejaus, citrinos sulčių ir šiek tiek druskos, kad skonis būtų ryškesnis ir subalansuotas.
Dėl paprasto paruošimo ir lankstumo žalieji makaronai tampa universaliu ingredientu, galinčiu atgaivinti bet kokį patiekalą ir suteikti jam vasaros bei gamtos dvelksmą – net šalčiausią dieną.
Sudedamosios dalys:
- Petražolės, žalieji svogūnai, rūgštynės, krapai, rukola – 300 g;
- druskos – 1 šaukštelis;
- medaus – 1 šaukštelis;
- ½ citrinos sulčių;
- maltų juodųjų pipirų;
- česnako – 7 skiltelės;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- alyvuogių aliejaus – 100 ml.
Žaliosios pastos paruošimas:
Žaliosios daržovės kruopščiai nuplaukite, nusausinkite rankšluosčiu ir ne per smulkiai supjaustykite.
Supilkite citrinos sultis, druską, medų, augalinį aliejų ir susmulkinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės. Sudėkite
pastą į sausus stiklainius, kiekvieno indo viršų
užpilkite alyvuogių
aliejumi
.
Pastą geriau laikyti šaldytuve. Taip ją galima laikyti 12 mėnesių.
