Sekite mus Facebook'e!
Majonezo sausainiai yra neįprastas, bet neįtikėtinai lengvai pagaminamas naminis skanėstas, kuris greitai išpopuliarėjo dėl savo lengvumo ir unikalaus skonio. Nepaisant to, kad majonezo naudojimas desertuose iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keistas, pasirodo, kad šis ingredientas yra tikras gėris, suteikiantis sausainiams minkštumo ir drėgmės, taip pat palengvinantis jų gaminimo procesą.
Pagrindinis majonezo sausainių privalumas – jo prieinamumas. Majonezo galima rasti bet kurioje virtuvėje, todėl nereikia gaišti laiko ruošiant sudėtingus kremus ar specialius ingredientus. Sudėjus majonezą su miltais ir cukrumi, gaunamas tešlos pagrindas, su kuriuo lengva dirbti ir kuris greitai iškepa.
Todėl šis receptas idealiai tinka tiems, kurie nori mėgautis kepimu namuose, nesugaišdami daug laiko ir pastangų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudėtis: margarinas – 200 g;
- Majonezas – 200 g;
- Cukrus – 250 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Krakmolas – 3 šaukštai;
- Miltai – 500 g;
- Soda – 1 šaukštelis.
Sausainių su majonezu paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi ir krakmolu išplakame plaktuvu, įmaišome minkštą margariną. Sumaišykite visus ingredientus, įpilkite majonezo, masę išplakite iki vientisos
masės. Į masę suberkite miltus, sodą gesinkite actu arba citrinos sultimis. Į masę supilkite sodą, užminkykite švelnią elastingą tešlą
. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir nusausinkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
.
Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-16 minučių.
Pasirodo, tai biudžetiniai paprasti sausainiai kiekvienai dienai. Tai geras būdas namuose paruošti saldžių kepinių arbatai.
