Sekite mus Facebook'e!
Šie 3 lengvi receptai bus tikras atradimas kiekvienai šeimininkei.
Svogūnų ir maltos mėsos krūvelėms reikės:
380 g svogūnų;
500 g maltos mėsos (kalakutienos ir vištienos krūtinėlės);
500 g kopūstų (arba cukinijų)
; 100 g Dižono garstyčių
; 15 g grietinės;
70 g sūrio;
pipirų, čiobrelių, druskos.
1 veiksmas
Pirmiausia supjaustykite svogūnus stambiomis (1,5 cm pločio) vagelėmis ir sudėkite juos ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kiekvieną žiedą pasūdykite ir aptepkite neaštriomis garstyčiomis, aromatinėmis žolelėmis (čiobreliais, raudonėliais).
2 veiksmas
Ant svogūnų žiedų paskleiskite maltą mėsą, suformuodami didelius plokščius paplotėlius. Pagardinkite mėsą druska ir pipirais.
3 veiksmas
Susmulkinkite baltagūžį kopūstą, jis turi būti šiek tiek susmulkintas. Šaukštu dėkite kopūstus ant maltos mėsos.
Patarimas: vietoj kopūsto galite naudoti cukiniją, prieš tai ją supjaustykite plonomis juostelėmis.
4 veiksmas
Kiekvieną porciją apibarstykite kietuoju sūriu ir grietine.
Patarimas: grietinę labai patogu tepti konditeriniu maišeliu. Patiekalas atrodys dailiai ir tvarkingai.
Pasiųskite šią puikybę į iki 180 C įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Piramidei su baklažanais paimkite:
520 g baklažanų;
480 g vištienos filė
; 0,5 kg. pomidorų
; 80 g mocarelos
; 7 g aliejaus (alyvuogių aliejaus);
šviežių bazilikų, petražolių, džiovintų česnakų, pipirų, druskos;
1 veiksmas
Baklažanus supjaustykite dideliais 2,5 cm pločio kukulaičiais. Sudėkite griežinėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kiekvieną baklažaną iš abiejų pusių patepkite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite druska ir česnaku.
2 veiksmas
Ant kiekvieno baklažano plonu sluoksniu išdėliokite vištienos gabalėlius, pabarstykite pipirais ir druska. Ant kiekvienos porcijos uždėkite po baziliko lapelį. Patiekalo viršų sudaro pomidorų apskritimas. Pagardinkite druska, kad pomidoras atskleistų savo skonį.
3 veiksmas
Dėkite skardą su patiekalu į orkaitę 30 minučių. Kepkite 180 C temperatūroje. Likus maždaug 2 minutėms iki kepimo pabaigos ant kiekvieno baklažano uždėkite po truputį sūrio ir kepkite dar kelias minutes.
Žiedinių kopūstų kepsneliams reikės:
400 g žiedinių kopūstų;
300 g jūros lydekos filė
; 30 g pomidorų pastos
; 100 g grietinės (15 %);
džiovintų svogūnų, citrinos, pipirų (baltųjų), druskos, krapų
.
1 veiksmas
Žiedinį kopūstą supjaustykite kepsneliais. Juos sudėkite į kepimo formą.
2 veiksmas
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę su prieskoniais, įberkite druskos ir pomidorų pastos.
Patarimas: vietoj grietinės galite naudoti jogurtą.
Kiekvieną kepsnį teptuku aptepkite padažu.
3 veiksmas
Žuvies filė gabalėlius sudėkite ant kopūstų. Ant viršaus užtepkite padažo. Kepkite kepsnius 30 minučių 180C temperatūroje. Iškepus kiekvieną porciją papuoškite krapais ir apšlakstykite citrina.
Švelnūs ir sultingi patiekalai su kvapniomis keptomis daržovėmis patiks visiems jūsų svečiams.
