Sekite mus Facebook'e!
Jei žinote, kaip paruošti paprasčiausią produktą, galite gauti tikrą delikatesą. Taip yra ir su vištienos kakleliais. Paimkite juos ir kruopščiai nuplaukite.

Sudėkite juos į dubenį ir įdėkite česnako. Pabarstykite prieskoniais (naudokite mėgstamus). Įpilkite obuolių acto arba citrinos sulčių, jei ankstesnių nėra po ranka. Taip pat reikės augalinio aliejaus ir sojų padažo.

Dabar marinatu aptepkite kaklelius. Paslėpkite šaldytuve 3 valandoms, kad marinatas įsigertų. Per tą laiką kaklelius reikėtų bent du kartus pamaišyti.

Susmulkinkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Paimkite puodą, supilkite į jį augalinį aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite kaklelius ir apkepkite. Galite tai daryti uždengę dangčiu, kad geriau iškeptų.

Palaukite, kol išgaruos visas skystis, ir sudėkite svogūnus bei grietinę. Kepkite dar porą minučių. Štai ir viskas, patiekalas paruoštas.

Reikalingi produktai:
1 kg šieno;
4 svogūnai;
2-3 skiltelės česnako;
1 šaukštelis paprikos;
1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto arba citrinos sulčių;
3 šaukštai sojų padažo (pagal skonį galima pakeisti druska);
maltų pipirų;
1-2 valg. šaukštai grietinės.



Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
