Sekite mus Facebook'e!
Morkos yra viena populiariausių ir prieinamiausių šakniavaisių daržovių, kuri pasižymi ne tik maloniu skoniu, bet ir daugybe naudingų savybių. Jose yra vitaminų A, C, K, E, taip pat beta karotino, kuris organizme virsta vitaminu A.
Šis vitaminas būtinas sveikoms akims, odai, plaukams ir nagams, taip pat imuninei sistemai palaikyti.
Morkų salotos yra paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima paruošti per kelias minutes.
Jos puikiai papildys pietus ar vakarienę, taip pat gali būti atskiras patiekalas.
Sudedamosios dalys:
- Pupelės – 360 g;
- morkos – 600 g
- svogūnas – 250 g;
- česnakas – 3 skiltelės;
- 9% acto – 2 šaukštai;
- druskos – ½ šaukštelio.
Morkų salotų paruošimas:
Pupeles kruopščiai nuplaukite ir išvirkite su vandeniu santykiu 1:3. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite kubeliais
. Keptuvėje augaliniame aliejuje atskirai apkepkite svogūnus ir morkas. Keptuvėje surinkite salotas – prie pupelių sudėkite svogūnus, morkas, česnako skilteles pertrinkite per presą
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, supilkite jį ant česnako
.
Įpilkite acto, druskos ir gerai išmaišykite ingredientus.
Paliekame salotas šaldytuve valandai, tada patiekiame į stalą. Tai puikus biudžetinis patiekalas bet kuriai šventei.
