Sekite mus Facebook'e!
Skaniausias bulvių troškinys su švelniu maltos mėsos arba kapotos mėsos įdaru sukels tikrą džiaugsmą ir nuostabą aplinkiniams ir taps kiekvieno stalo puošmena. Toks troškinys gali būti naudojamas kaip sotus užkandis arba pilnavertis antrasis patiekalas. Pradžiuginkite savo artimuosius!
Ingredientai
- 2 kg bulvių
- 800 g jautienos
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 2 šaukštai grietinės
- 50 g sviesto
- druskos ir pipirų pagal skonį
- augalinis aliejus keptuvei sutepti
Paruošimas
800 gramų jautienos kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite mažais gabalėliais. Nulupkite svogūną, susmulkinkite peiliu. 2 kg bulvių nuplaukite, sudėkite jas į puodą ir virkite su lupenomis pasūdytame vandenyje, kol visiškai išvirs. Viename inde sumaišykite susmulkintą mėsą, svogūną, druską ir pipirus.
Maltą mėsą apkepkite keptuvėje, kad ji nebūtų per sausa – galite įpilti šiek tiek vandens. Nulupkite apkeptą bulvę, sudėkite jas į gilų indą, įdėkite 50 gramų sviesto, sutrinkite iki tyrės. Apvalią kepimo formą su nuimamais šonais patepkite nedideliu kiekiu augalinio aliejaus, išklokite kepimo popieriumi.
Ant keptuvės dugno dėkite nedidelį kiekį bulvių košės, tolygiai paskirstykite per visą paviršių, vienu sluoksniu sudėkite apkeptą faršą, tolygiai paskleiskite. Dabar ant faršo sudėkite likusias bulves, išlyginkite viršų. Puodą pradurkite peiliu, viršų patepkite 2 šaukštais grietinės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepkite kepimo skardą, kol susidarys auksinės rudos spalvos plutelė. Paruoštą puodą perkelkite į gražų indą ir nedelsdami patiekite.
Mėgaukitės maistu!
