Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lvovo gavėnios kopūstai Kalėdų išvakarėse: tik Vakarų Ukrainoje!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pagal šį receptą patiekalas gaminamas Vakarų Ukrainoje. Jam jau šimtai metų, tačiau jis neprarado aktualumo iki šių dienų. Jei susidomėjote, pabandykite jį pasigaminti, nepasigailėsite.

Štai reikalingi produktai:

  • 1 kopūstas;
  • 200 g ryžių;
  • 200 g kiaušinio;
  • 200 g sorų;
  • 1 svogūnas;
  • 2 morkos;
  • 2 česnako skiltelės;
  • augalinis aliejus;
  • druska, pipirai.

Padažui:

  • ½ padažo;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 2 šaukštai pomidorų pastos;
  • 500 ml vandens;
  • druskos.

Pradėkite gaminti:

Nuplaukite kopūstus, išpjaukite šerdį. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite. Sudėkite kopūstus. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 10 minučių. Atsargiai šakute atskirkite lapus. Leiskite jiems atvėsti, tada nupjaukite gūžes.

Išvirkite ryžius, soras, javainius, kol jie bus paruošti. Per tą laiką pasigaminkite apkepą. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus, morkas ir česnakus.

Dubenyje sumaišykite grūdus, sudėkite pusę apkepo, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Ant erdvios keptuvės dugno sudėkite kopūstų lapus. Ant likusių sudėkite faršą ir suvyniokite į voką arba vamzdelį. Sudėkite atgal į keptuvę.

Paruoškite padažą. Sumaišykite miltus ir pomidorų pastą su likusiu kepiniu ir išmaišykite. Uždėkite ant ugnies, pakepinkite. Supilkite vandenį, druską ir palaukite, kol užvirs.

Rekomenduojame:  Reikia 1 kiaušinio ir apelsino. Itin skanus desertas per 30 minučių: išnyksta akimirksniu

Supilkite skystį į puodą su įdarytais kopūstais ir pastatykite ant ugnies. Viską virkite valandą ant silpnos ugnies uždengę dangčiu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *