Sekite mus Facebook'e!
Pagal šį receptą patiekalas gaminamas Vakarų Ukrainoje. Jam jau šimtai metų, tačiau jis neprarado aktualumo iki šių dienų. Jei susidomėjote, pabandykite jį pasigaminti, nepasigailėsite.

Štai reikalingi produktai:
- 1 kopūstas;
- 200 g ryžių;
- 200 g kiaušinio;
- 200 g sorų;
- 1 svogūnas;
- 2 morkos;
- 2 česnako skiltelės;
- augalinis aliejus;
- druska, pipirai.
Padažui:
- ½ padažo;
- 2 šaukštai miltų;
- 2 šaukštai pomidorų pastos;
- 500 ml vandens;
- druskos.
Pradėkite gaminti:
Nuplaukite kopūstus, išpjaukite šerdį. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite. Sudėkite kopūstus. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 10 minučių. Atsargiai šakute atskirkite lapus. Leiskite jiems atvėsti, tada nupjaukite gūžes.

Išvirkite ryžius, soras, javainius, kol jie bus paruošti. Per tą laiką pasigaminkite apkepą. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus, morkas ir česnakus.

Dubenyje sumaišykite grūdus, sudėkite pusę apkepo, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Ant erdvios keptuvės dugno sudėkite kopūstų lapus. Ant likusių sudėkite faršą ir suvyniokite į voką arba vamzdelį. Sudėkite atgal į keptuvę.


Paruoškite padažą. Sumaišykite miltus ir pomidorų pastą su likusiu kepiniu ir išmaišykite. Uždėkite ant ugnies, pakepinkite. Supilkite vandenį, druską ir palaukite, kol užvirs.

Supilkite skystį į puodą su įdarytais kopūstais ir pastatykite ant ugnies. Viską virkite valandą ant silpnos ugnies uždengę dangčiu.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
