Sekite mus Facebook'e!
Charčo yra tradicinis gruzinų patiekalas. Jis labai maistingas, sotus ir pikantiškas. Ne visi yra pasirengę įvertinti visus patiekalo skonius. Tačiau jei norite jį išbandyti, siūlome jums klasikinį receptą iš kulinarinės knygos.

Jam paruošti reikės:
- Reikės: 1,5 kg jautienos;
- 3 svogūnų;
- 70 g pomidorų pastos;
- 100 g ryžių;
- 2 pomidorų;
- 20-30 g rūgščios pastilės;
- 3 česnako skiltelės;
- krapų, kalendros;
- druska, pipirai.
Sultiniui paruošti reikės aštriosios paprikos, lauro lapelių (3 vnt.) dviejų svogūnėlių.

Charcho virimo procesas ilgas, bet nesudėtingas. Pirmiausia reikia paruošti mėsą. Geriausia imti mėsą su kaulu, kad labiau išvirtų. Ji nuplaunama ir sudedama į puodą. Užvirinama ir po dangčiu ant vidutinės ugnies verdama, kol bus paruošta. Po virimo būtinai nuimkite putas. Tuoj pat įmeskite lauro lapą, aštriąją papriką, svogūną. Virkite valandą.
Pastilę suplėšyti mažais gabalėliais, užpilti sultiniu ir palikti, kad suminkštėtų. Jei nėra pastilės, naudokite rūgščias slyvas.
Į keptuvę įpilkite šiek tiek sultinio. Svogūnai supjaustomi ir uždengus dangčiu pakepinami sultinyje. Jei atrodo, kad sultinyje trūksta riebalų, galima įdėti sviesto. Svogūnams suminkštėjus, įdėkite pomidorų pastos ir išmaišykite.
Po valandos mėsą išimkite iš sultinio, išimkite kaulus. Sultinį perkoškite per sietelį. Svogūnus, lauro lapą ir pipirus galima išmesti, jie suteikė sultiniui skonį ir aromatą.

Mėsa susmulkinama ir kartu su svogūnais ir 100 g ryžių siunčiama į puodą. Viskas užpilama sultiniu. Ant silpnos ugnies paliekama virti. Jei reikia, galima įpilti vandens. Po kurio laiko įdėkite pastilę. Būtinai patikrinkite, ar patiekalas nėra rūgštus. Tuomet viskas pasūdoma, pasūdoma, paskaninama pipirais ir išmaišoma. Paverdama 10 minučių, įdedamas česnakas ir per presą pertrintas susmulkintas pomidoras. Prieš išjungiant įmetami žalumynai. Kelios minutės

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
