Sekite mus Facebook'e!
Nuo salotų atsiradimo iki jos tapo įprastu patiekalu ant mūsų stalo praėjo daug laiko. Viduramžiais žmonės stengėsi nevalgyti daržovių, bijodami užsikrėsti kokia nors infekcija.

Tik didikai nusprendė viską pakeisti. Daržovės pamažu ėmė populiarėti. Iš pradžių jas valgė tik siauras žmonių ratas. Laikui bėgant, atsirado naujų receptų, buvo dedami nauji komponentai. Jie pradėjo naudoti mėsą, žuvį, padažus. Šiandien beveik visi produktai dedami į salotas.
Siūlome įdomių salotų receptą:
- 700 g mėsos;
- 400 g morkų;
- 2 marinuoti agurkai;
- 300 g svogūno;
- 180 g žaliųjų žirnelių;
- 100 g krekerių;
- 2 kiaušiniai;
- ½ citrinos;
- 250 g augalinio aliejaus;
- ½ arbatinio šaukštelio druskos.
Supilkite vandenį į puodą. Užvirinkite. Smulkiai supjaustykite mėsą ir sudėkite į puodą. Virkite 20 minučių, nepamirškite įberti druskos.
Kol mėsa kepa, svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Morkas susmulkinkite juostelėmis. Naminiam majonezui įmuškite kiaušinius, sumalkite pipirus ir išplakite trintuvu iki vientisos masės. Supilkite ploną srovelę aliejaus ir plakite dar 6 minutes.

Svogūną ir morką pakepinkite aliejuje. Į majonezą supilkite citrinos sultis. Agurkus ir mėsą supjaustykite juostelėmis. Pagardinkite juos majonezu kartu su žirneliais.
Prieš patiekiant salotas, sudėkite skrebučius. Jei trūksta rūgštelės, įpilkite citrinos sulčių.
