Sekite mus Facebook'e!
Pyragai buvo išrasti maždaug prieš 2 00 metų. Jie yra vienas gražiausių kulinarinio meno kūrinių praeityje. Žinoma, šiais laikais tortai tapo daug profesionalesni. Jei anksčiau po tortu žmonės turėjo omenyje tortą su ornamentais, šiuolaikiniame pasaulyje tai biskvitas su sodriu oro kremu.
Torto evoliucija vyko palaipsniui
.
Didelį vaidmenį čia atliko cukraus gamyba ir gavyba. Kuo sudėtingesnės darėsi kulinarinės technologijos, tuo puošnesni buvo desertai
. Papasakosime, kaip paruošti lengvą ir subtilų tortą.
Pyrago tešlos sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 80 g;
- vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- sėklų aliejus – 100 ml;
- pieno – 100 ml;
- miltai – 200 g;
- raugo – 12 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sūris – 150 g;
- cukraus – 20 g;
- kiaušinis – vnt;
- vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- mėlynių.
Pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, klasikinį ir vanilinį cukrų. Į masę supilti sėklų sviestą ir plakti mikseriu iki baltumo
. Pirmiausia į masę supilti pieną, tada persijoti miltus ir kepimo miltelius ir išminkyti tešlą.
Tešlą plakti mikseriu iki vientisos masės
.
Tešlą sudėti į pergamentu išklotą formą.
Formos skersmuo – 26 cm.
Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį
. Varškės masę salelėmis paskirstykite ant tešlos paviršiaus.
Tarp salelių padarykite takelius iš mėlynių. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Rezultatas – puikus pyragas. Pyragą saldumo dėlei galite pabarstyti cukraus pudra.
