Šokoladinis grietinės tortas – nuostabus desertas, kuriame dera švelnūs šokoladinio biskvito sluoksniai ir lengvas grietinės kremas. Jo populiarumą lemia ne tik puikus skonis, bet ir gaminimo paprastumas.
Šis tortas gali papuošti bet kokią šventę – gimtadienį, vestuves ar tiesiog jaukų vakarą su šeima.
Iš pradžių smetannikas rusų virtuvėje atsirado kaip paprastas ir skanus skanėstas, tačiau laikui bėgant receptai ėmė tobulėti, įvedant įvairių ingredientų, kurie praturtina deserto skonį ir tekstūrą.
Šokoladinė grietinė tapo vienu mėgstamiausių variantų dėl savo gilaus šokolado skonio, kuris harmoningai dera su grietinės lengvumu.
Biskvito ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinė – 250 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 130 g;
- miltai – 200 g;
- kakavos – 40 g;
- vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- raugo – 15 g.
Kremo ingredientai:
- grietinė 20 % – 500 g;
- kondensuotas pienas – 150 g;
- 1/2 citrinos sulčių – 30 ml;
- kakavos – 30 g.
Šokoladinio glajaus ingredientai:
- Kakava – 2 valg;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- 20% grietinės – 3 valg.
Formos dydis – 19 x 28 cm. Galite naudoti 26 cm apvalią formą.
Šokoladinio grietinės sausainio paruošimas:
Išmaišome kiaušinius ir grietinę biskvitui, į mišinį įberiame druskos, cukraus, vanilinio cukraus, miltų,
kepimo
miltelių ir kakavos. išminkome
tirštą tešlą, kurią perkeliame į pergamentu išklotą kepimo formą
. biskvitą kepame 180 laipsnių temperatūroje 25-30 min. Iškepus nuimame išgaubtą viršų ir perpjauname į 2 pyragėlius.
Kremui kondensuotą pieną sumaišome su citrinos sultimis, išplakame mikseriu iki baltumo. Į mišinį supilkite grietinę, plakite mikseriu 3-4 min.
Į kremą supilkite kakavą, išmaišykite.
Kremu patepkite skardas ir sudėkite tortą, šonus apibarstykite smulkintais trupiniais iš išgaubtosios dalies.
Glajui ištirpinkite šokoladą, sumaišykite su grietine ir cukrumi. Glajų supilkite į konditerinį maišelį ir papuoškite grietinės torto viršų.
Gaunasi neįtikėtinai šokoladinis ir skanus grietinės tortas. Juo lengvai galima pakeisti pirktinį šokoladinį tortą vakarėlyje.