Sekite mus Facebook'e!
Galima naudoti kaip tortų puošmeną ir kaip atskirą patiekalą!
Aš savo vaikams duočiau tik sveiką ir skanų maistą.
Kai radau šį receptą, žinojau, kad jis taps mano mėgstamiausiu.
Taigi, pradėkime gaminti:
Sudedamosios dalys :
1 kg prinokusių aviečių
1 stiklinė šviežiai spaustų aviečių sulčių
augalinis aliejus
cukraus pudra
Paruošimas :
1. Avietes reikia nuplauti vandeniu, darykite tai atsargiai. Naudokite tik šaltą vandenį.
2. Švarias avietes sudėkite į emaliuotą keptuvę arba dubenį.
3. Sandariai uždarykite dangtį ir įdėkite į orkaitę.
4. Orkaitė turi būti įkaitinta.
5. Pastebėję, kad avietės išgaravo, jas reikia pertrinti per sietelį .
Paprastai tai darau du kartus.
6. Gautą mišinį reikia uždėti ant silpnos ugnies.
7. Po 5 minučių reikia įpilti sulčių.
8. Avietes reikia nuolat maišyti.
9. Kai aviečių tūris sumažėja perpus, avietes reikia išimti iš lango.
10. Kepimo skarda turi būti išklota kepimo popieriumi. Avietės turi būti supiltos ant kepimo popieriaus 1,5 cm sluoksniu.
11. Orkaitės temperatūra turėtų būti 70 laipsnių.
12. Pastilla turėtų būti orkaitėje 2,5 valandos.
13. Išimkite pastillą ir pabarstykite ją cukraus pudra.
14. Pastilijas supjaustykite gabalėliais pagal savo skonį.
15. Mėgaukitės.
Štai mažas patarimas: jei pergamento netepsite augaliniu aliejumi, pastilą bus sunku atskirti nuo popieriaus.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
