Sekite mus Facebook'e!
Jei senovėje salotos buvo ruošiamos paprastai ir be jokių įmantrybių, tai XIX a. atėjo sudėtingų patiekalų metas. Atsirado naujų receptų, į kurių sudėtį įėjo mėsa, žuvis, kiaušiniai, sūris ir kiti ingredientai
. Salotos pradėtos patiekti restoranuose ir kavinėse, taip pat gaminti namuose.
XIX a. atsirado salotų, kurios vėliau tapo tradicinėmis Europos virtuvėje
.
Atsirado naujų ingredientų, pavyzdžiui, pomidorų, agurkų, paprikų, kukurūzų, pupelių ir t. t.
Atsirado naujų salotų padažų, pavyzdžiui, majonezo, grietinės, augalinio aliejaus ir acto. Paruoškime nesudėtingas salotas „Dzeusas”.
Ingredientai: 1:
- pomidorų – vnt;
- raudonasis svogūnas – vnt;
- marinuoti agurkai – 2 vnt;
- žalieji žirneliai – 3 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – valgomasis šaukštas;
- petražolių – ryšulėlis.
Salotų „Dzeusas” paruošimas:
Supjaustykite nedideliais griežinėliais pomidorą, pusžiedžiais supjaustykite raudonąjį svogūną ir sumaišykite salotinėje. Marinuotus agurkus supjaustykite žiedais ir sudėkite prie svogūnų bei pomidorų
. Į salotas sudėkite žaliuosius žirnelius, pasūdykite ir užpilkite majonezu, išmaišykite. Į salotas suberkite ryšulėlį petražolių ir išmaišykite.
Gausite paprastas ir skanias salotas „Dzeusas”.
Jos tinka kaip užkandis arba priedas prie pietų ir vakarienės. Vietoj petražolių galite dėti krapų.
