Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Legendiniai sovietiniai ledai: tikslūs receptai iš SSRS standartų

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sovietmečiu ledai buvo gaminami pagal griežtus GOST standartus, todėl visoje SSRS jie turėjo vienodą skonį ir kokybę. Šiandien atkuriame tuos legendinius receptus su tiksliais proporcijomis ir paslaptimis, kurias žinojo tik ledų fabrikų technologai.

„Plombir” – ledų karalius

Originalus GOST 117-41 receptas

Ingredientai (tikslūs %%):

  • Pienas 3,2% riebumo – 250 ml
  • Grietinė 35% – 300 ml
  • Cukrus – 120 g
  • Kiaušinių trynis – 4 vnt.
  • Pieno milteliai – 2 šaukštai
  • Vanilin kristalinis – 0,5 g

Tikrasis technologinis procesas:

  1. Pieną pašildykite iki 40°C (ne daugiau!)
  2. Ištirpinkite pieno miltelius ir cukrų (2 min)
  3. Kiaušinių trynius išplakite atskirai su vanilinu (1 min)
  4. Sumaišykite su pieno mišiniu, kaitinkite iki 65°C (2 min)
  5. Greitai atvėsinkite lediniame vonelė iki 4°C
  6. Pridėkite šaltą grietinę ir maišykite 30 sek

Fabrikinio skonio paslaptis: Masė turi „subręsti” šaldytuve 4-6 valandas prieš šaldymą!

„Moloko” – pieno ledai su charakteringu skoniu

Tikrasis ukranietiškų ledų receptas

Kompozicija:

  • Pilno riebumo pienas – 400 ml
  • Sacharoza – 80 g
  • Stabilizatorius (želatinas) – 1 šaukštelis
  • Pieno baltymų koncentratas – 3 šaukštai
  • Natūralaus vanilės aromatas – 5 lašai

Greitasis gamybos metodas (5 min):

  1. Želatiną išmirkykite šaltame vandenyje (užpilkite ir palikite)
  2. Pieną su cukrumi pašildykite iki 70°C mikrobangėse (3 min)
  3. Pridėkite ištirpintą želatiną ir baltymų koncentratą (1 min)
  4. Gerai išmaišykite, pridėkite vanilės (30 sek)
  5. Supilkite į sovietinio tipo stiklines ir šaldykite
Rekomenduojame:  Desertas nuo stalo dingsta per 5 minutes. Daugelis ieško šio recepto

„Čeljabinsk” – šokoladinis ledų šedevras

Originalus Uralų fabriko receptas

Sudėtis:

  • Pienas 2,5% – 200 ml
  • Grietinė 30% – 200 ml
  • Kakavos milteliai (GOST 108-76) – 25 g
  • Cukrus baltasis – 100 g
  • Šokoladas 72% – 50 g
  • Sviestas 82,5% – 20 g

Spartus gaminimas:

  1. Šokoladą ištirpinkite su sviestu mikrobangėse (90 sek)
  2. Kakavą sumaišykite su cukrumi, ištrinkite (1 min)
  3. Pieną pašildykite, ištirpinkite kakavos mišinį (2 min)
  4. Pridėkite šokolado masę ir grietinę (1 min)
  5. Intensyviai maišykite 30 sek ir į formas

„Lakomka” – glazūruoti ledai lazdelėse

Tikrasis „Lakomkos” komplektas

Ledų masė:

  • Kondensutą pieną – 1 skardinė
  • Grietinė 35% – 250 ml
  • Vanilės cukrus – 1 maišelis

Šokoladinė glazūra:

  • Šokoladas pieninis – 200 g
  • Kakavos sviestas – 30 g
  • Riešutai smulkinti – 50 g

Express metodas:

  1. Grietinę išplakite su vanilės cukrumi (2 min)
  2. Pridėkite kondensutą, maišykite 1 min
  3. Formuokite ir įstatykite lazdeles (1 min)
  4. Šaldykite 3 valandas
  5. Glazūrai: ištirpinkite šokoladą su sviestu (2 min)
  6. Pamirkykite ledus, apdėkite riešutais

„Fruktovo-jagodnoe” – vaisių-uogų ledai

Klasikinis vasaros receptas

Bazė:

  • Vyšnių sultys (tikros) – 200 ml
  • Obuolių tyrė – 150 g
  • Cukraus sirupas 65% – 100 ml
  • Citrinų rūgštis – žiupsnelis
  • Agaras – 2 g

Tikrasis soviet metodas:

  1. Agarą užpilkite šaltu vandeniu, palikite 15 min
  2. Sirupą pašildykite iki 80°C (2 min mikrobangėse)
  3. Ištirpinkite agarą sirupu (1 min)
  4. Sumaišykite sultis su obuolių tyre (1 min)
  5. Sujunkite su agaro mišiniu, pridėkite rūgšties (30 sek)
  6. Greitai supilkite ir šaldykite
Rekomenduojame:  Gaivus vasariškas tortas: šviežumo ir lengvumo šventė kiekviename kąsnyje

„Sibirskij” – ledai su uogų įdarais

Taigos uogų ledų receptas

Pagrindas:

  • Pienas sutirštintas – 300 ml
  • Grietinė 20% – 200 ml
  • Vanilės cukrus – 2 maišeliai

Uogų įdaras:

  • Šaldytos mėlynės – 100 g
  • Spanguolės – 50 g
  • Cukrus – 30 g
  • Krakmolas – 1 šaukštelis

Gamyba (5 min aktyvaus darbo):

  1. Uogas paverdi te su cukrumi 2 min
  2. Pridėkite krakmolo, verdi kite dar 1 min
  3. Pieno pagrindą sumaišykite su grietine (1 min)
  4. Sluoksniuokite: kremas-uogos-kremas (1 min)
  5. Šaldykite su periodiniu maišymu

Sovietinių ledų gamybos paslaptys

Temperatūros režimai:

  • Pasterizacija: tiksliai 65-70°C, ne daugiau!
  • Greitasis atvėsinimas iki 4°C per 15 min
  • Bręsimas šaldytuve: 4-6 valandos
  • Šaldymas: -12°C pirmas 2 valandas, paskui -18°C

Tekstūros formulė:

  • Oro kiekis: 40-60% (plombire)
  • Kristalizacijos prevencija: pieno milteliai + želatinas
  • Kreminumas: grietinės ir sviesto santykis 3:1

Originalūs priedai:

  • Vanilin kristalinis (ne ekstraktas!)
  • Kakavos milteliai 22-24% riebumo
  • Cukrus ekstra klasės
  • Pieno milteliai 26% riebumo

Autentiško skonio formulė

Pagrindinis principas: Jokių šiuolaikinių stabilizatorių! Tik natūralūs:

  • Kiaušinių tryniai (lecitinas)
  • Želatinas (kolagenas)
  • Agaras (jūros dumbliai)
  • Pieno milteliai (natūralūs baltymai)
Rekomenduojame:  Prieš sezono pabaigą: sultingo braškių pyrago su grietine receptas – skanesnis už bet kokį pyragą

Skonių intensyvumai:

  • Vanilė: subtilus, ne dominuojantis
  • Šokoladas: intensyvus, šiek tiek kartus
  • Vaisiai: rūgštelė gaiva

Spalvų kodas:

  • Plombir: kreminė balta
  • Šokoladinis: tamsiai rudas
  • Vaisių: ryški, bet natūrali

Patikrinimo metodas

Tikri sovietiniai ledai:

  • Lėtai tirpsta burnoje
  • Palieka kreminį skonį
  • Neturi dirbtinio prieskonio
  • Tekstūra vientiša, be kristalų
  • Po suvalgymo norisi dar

Šie receptai atkuria ne tik skonį, bet ir nostalgis jausmą. Kiekvienas ingredientas turi savo vaidmenį tikram sovietiniam skoniui atkurti. Gaminkite su meile ir prisiminkite, kada ledai buvo ne tik desertas, bet ir šventė!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4.2 / 5. Balsų skaičius: 5

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.