Sekite mus Facebook'e!
Ledai pasižymi vaikystėje pamėgtu skoniu ir aromatu, o juos paruošti greitai ir lengvai. Geriau imti naminio pieno arba riebiausią pieną iš parduotuvės.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- pieno, 900 g;
- kiaušinių, 6 vnt;
- cukraus, 250 g.
Paruošimo procesas
Baltymus atskirkite nuo trynių
. Trynius sumaišykite su 100 g cukraus ir 100 ml pieno, suplakite plaktuvu. Pagal skonį įpilkite vanilino
. Suplaktus trynius supilkite į likusį pieną ir virkite masę ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Procesas trunka apie 8 minutes.
Svarbu: neužvirkite.
Baltymus išplakite su 250 g cukraus ir padėkite ant vandens vonelės, kaitinkite 7 min. nuolat maišydami ir plakite, kol atvės.
Abi mases mentele sumaišykite iki vientisos masės mikseriu
. Masę supilkite į formeles ir įdėkite į šaldiklį 3 – 4 valandoms.
Patiekite su šokoladu, uogiene, šviežiais vaisiais ir uogomis, riešutais ir kitais skaniais priedais.
Paskutiniame plakimo etape į masę galite įmaišyti kakavos ir gausite skanius šokoladinius ledus. Tačiau imkite tik geros kokybės kakavą su dideliu riebalų kiekiu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
