Sekite mus Facebook'e!
Lašinių ir dešros užtepėlė yra tradicinis patiekalas, užimantis garbingą vietą ant sočios virtuvės mėgėjų stalo, ypač Rytų Europoje. Šiame išskirtiniame užkandyje derinami turtingi kiaulienos lašinių ir aromatingos dešros skoniai, todėl gaunamas sodrus ir intensyvus derinys, stebinantis tekstūros ir skonio įvairove. Lašiniai, kurie
yra vienas iš pagrindinių ingredientų, suteikia užtepėlei kreminę konsistenciją, o natūralūs riebalai – sodrų ir gilų
skonį.
Dešra savo ruožtu suteikia pikantiško skonio ir įvairovės. Naudodami įvairių rūšių dešras, nuo rūkytų iki virtų, galite sukurti skirtingus užtepėlės variantus, pritaikydami ją prie savo skonio ir nuotaikos.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: kiaulės taukai – 500 g;
- dešra – 200 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- česnako – 1 galvutė;
- maltų juodųjų pipirų -1 šaukštelis;
- paprikos – 1 valgomasis šaukštas;
- Provanso žolelių – 1 šaukštelis.
Lašinių ir dešros užtepėlės paruošimas:
Iš anksto paruoštus lašinius 1 dieną palaikykite šaldytuve. Taukus ir dešrą pertrinti per mėsmalę, žaliąjį svogūną supjaustyti kuo smulkiau
. Dubenyje sumaišyti taukus, dešrą ir svogūnus, į ingredientus įspausti česnako skilteles. Mišinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, pabarstykite paprikomis ir provanso žolelėmis.
Visus ingredientus išmaišykite ir supilstykite į stiklainius.
Taip gausite paprastą, bet labai skanią užtepėlę ant duonos. Ji tinka pusryčiams arba kaip užkandis per šventes.
