Sekite mus Facebook'e!
Šiandien pasidalinsiu su jumis „Paris-Brest“ torto žiedo su plikytu kremu receptu. Jis gaminamas iš plikytos tešlos. Labai skanus desertas. Mums reikės: vandens, sviesto, pieno, druskos, kiaušinių, miltų.
Ingredientai
Tešlai:
Miltai – 130 g.
Sviestas – 80 g.
Vanduo – 100 g.
Druska – žiupsnelis .
Pienas – 100 g.
Kiaušinis – 4 vnt.
Kremui:
Kreminis sūris – 100 g.
Grietinėlė 33-35% – 300 ml.
Cukraus pudra – 3-4 valg. šaukštai.
Paruošimas
- 1. Į dubenį supilkite pieną ir vandenį

- Į dubenį įpilu pieno ir įpilu vandens.
- 2. Įdėkite sviesto ir druskos.

- Keptuvę įkaitinu ant vidutinės ugnies. Maišau ingredientus, kol sviestas visiškai ištirpsta.
- 4. Nukelkite nuo ugnies, kai tik užvirs.

- Kai tik pradeda virti, nuimu nuo ugnies.
- 5. Įberkite miltų

- Iškart suberiu visus per sietelį persijotus miltus. Greitai išmaišau silikonine mentele. Turi būti vienalytė masė. Tai pūsta tešla.
- 6. Išmaišykite tešlą virš ugnies

Dabar tešlą 2–3 minutes laikau ant silpnos ugnies, maišydama.
7. Nuimkite nuo ugnies ir vėl išmaišykite, atvėsinkite.

- Nuimu nuo ugnies, dar kartą gerai išmaišau ir leidžiu šiek tiek atvėsti.
- 8. Sumaišykite tešlą su kiaušiniais

- Atvėsus, įmuškite kiaušinius. Paspauskite tešlą rankomis. Ji turėtų būti šilta. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite su tešla. Įmušus visus kiaušinius, tešla gali tapti nelygi. Vis tiek maišykite, kad gautųsi vientisa masė. Tešla yra šiek tiek skystoka ir klampu. Paruošti užtruks 20–25 minutes.
- 9. Tešlą perkelkite į konditerinį maišelį

- Toliau taip kepu. Tešlą dedu į konditerinį maišelį, kuriame jau yra antgalis. Jei jo neturite, nupjaukite maišelio galiuką.
- 10. Ruošinių gamyba

- Kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi. Tešlą ant jos padėjau dviem sluoksniais rato pavidalu. Gavau 9 ruošinius.
- 11. Kepkite orkaitėje.

- Įdėjau į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepiau 30–35 minutes.
- 12. Kremui sumaišykite grietinėlę, cukraus pudrą ir kreminį sūrį.

- Dabar pradėsiu gaminti kremą: atvėsusį kremą supilu į gilų dubenį. Įberiu cukraus pudros ir kreminio sūrio. Viską gerai išmaišau.
- 13. Sumaišykite su maišytuvu

- Ingredientus plakiu mikseriu mažu greičiu, palaipsniui didindama galingumą. Maišau, kol kremas pradeda išlaikyti savo formą.
- 14. Iškirpkite ruošinius

- Sudėjau gatavą įdarą į konditerinį maišelį. Ištraukiau gatavus pyragėlius iš orkaitės ir leidau jiems šiek tiek atvėsti. Tada pereinau prie paskutinio etapo: ruošinius supjausčiau į dvi dalis. Centre jie buvo visiškai iškepę ir purūs.
- 15. Užpildykite tuščius langelius kremu

Dabar juos įdaru grietinėle. Galite naudoti ir kitus įdarus, bet sviestinis kremas yra geriausias. Paryžiaus-Brest desertas paruoštas. Perkelkite pyragaičius į lėkštę ir patiekite su arbata. Papuoškite juos cukraus pudra. Galite pabarstyti riešutais.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
