Šio recepto dėka gausite pačią subtiliausią ir labai skaniausią mocarelą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– pienas, 5 l;
– citrinos sultys;
– šliužo fermentas, 10 lašų;
– druskos, 1,5 šaukštai sūrio ir 2 šaukštai ledinio vandens.
Reikia paimti naminį ar ūkio pieną, nepasterizuotą.
Pieną sumaišykite su vienos citrinos sultimis.
Pieną pakaitinkite iki 36 laipsnių ant vidutinės ugnies ir įlašinkite 10 lašų fermento. Viską gerai išmaišyti. Uždenkite dangčiu ir palikite 15-20 minučių.
Pienas turi pavirsti į tankią masę, kuri supjaustoma kvadratėliais.
Masę pašildykite iki 40 laipsnių, išjunkite ugnį ir sutrinkite šluotele. Palikite uždengtą 10 minučių.
Nusausinkite išrūgas, šiek tiek pasilikdami, kad sūris suminkštėtų. Sūrį pasūdykite ir sumaišykite mišinį rankomis.
Užpilkite verdančiu vandeniu ir mentele maišykite, kol sūris susijungs į elastingą masę.
3–4 kartus užpilkite verdančiu vandeniu ir išmaišykite sūrį.
Išimkite ir sudėkite sūrį į ledinį, pasūdytą vandenį. Rankomis formuojame rutuliukus – dedame į karštą vandenį, išimame, atjungiame rutulį. Tai darome kiekvienam kamuoliui.
Sūrį galima laikyti sūdytame sūryme.