Sekite mus Facebook'e!
Burokėliai, kaip valgomoji daržovė, buvo žinomi senovės Persijoje. Tačiau persai ne itin mėgo burokėlius. Istorija rodo, kad burokėlių gerbėjai galėjo būti įžeisti. Vienas iš piktavalių ritualų buvo apeiti namus su burokėliais. Tai reiškia, kad ant burokėlių mėgėjo slenksčio būdavo numetama daugybė laukinių burokėlių
. Po tokio didelio priešiškumo burokėliams mes labai pamilome šią daržovę. Mūsų šalyje burokėliais buvo gydomos ligos ir jie buvo nuolat vartojami
. Verta parodyti, kaip burokėlius galima integruoti į šiuolaikinę virtuvę.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėlis – 1 vnt;
- Morkos – 200 g;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- citrina – ½ vnt;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Česnakas – 1 skiltelė;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- maltos kalendros – 1 šaukštelis;
- Džiovintas bazilikas – 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Druska – ½ šaukštelio;
- petražolių – saujelė;
- Sezamo sėklos – žiupsnelis.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, ir nulupkite žievelę. Burokėlius sutarkuokite korėjietiška tarka, sumaišykite su cukrumi. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į burokėlius
. Išspauskite citrinos sultis ir supilkite jas į salotas. Į atskirą dubenį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, įdėkite baziliko, įspauskite česnako skiltelę. Į prieskonius supilkite actą, išmaišykite
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite kalendrą ir maltą papriką. Sudėkite salotas į keptuvę ir ant vidutinės ugnies kepkite daržoves 3 minutes.
Petražoles smulkiai sukapokite. Sudėkite salotas į dubenį, pabarstykite petražolėmis, sudėkite česnaką ir acte esančius prieskonius. Salotas apšlakstykite daržovių aliejumi iš keptuvės, uždenkite dangčiu ir valandai nusiųskite į šaldytuvą.
Belieka tik apibarstyti salotas sezamo sėklomis.
Šios užkandinės salotos yra labai įdomios, o kartu ir nebrangios.
