Sekite mus Facebook'e!
Jei esate didelis žiedinių kopūstų gerbėjas, pabandykite juos paruošti pagal šį receptą. Jis tikrai taps jūsų mėgstamiausiu. Ir net jei anksčiau šios daržovės tikrai nevalgėte, norėsite ją gaminti vėl ir vėl.

Taigi, jums reikės: – Kalafiorų, kurie bus naudojami kaip kalafiorai:
- Reikės: 1 žiedinio kopūsto;
- 3 kiaušinių;
- 6 valgomųjų šaukštų miltų;
- 1 valg. š. džiūvėsėlių;
- 50 g sūrio;
- ½ šaukštelio kario prieskonių;
- druska;
- augalinio aliejaus.

Kopūstus išskirstykite žiedynais. Puode užvirinkite vandenį, šiek tiek pasūdykite ir įmeskite į jį daržoves. Virkite 5 minutes. Per tą laiką reikia paruošti tešlą.
Atskirame inde įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, druską ir miltus. Išmaišykite iki vientisos masės. Šalia įdėkite dubenį su džiūvėsėlių ir sūrio mišiniu.

Virtus kopūstus pamerkite į kiaušinį, tešlą ir dėkite ant įkaitintos keptuvės. Kepkite, kol pasidarys rusva plutelė. Patiekalą reikia valgyti iš karto, kad atvėsusi plutelė neprarastų traškumo.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
