Sekite mus Facebook'e!
Sovietinio užkandžių stalo klasika! Na, negalėjome praeiti pro šalį, pridėjome tik vieną naują prisilietimą. Svarbiausia tokių suktinukų pagaminti daugiau, kad po vieną gautų visi svečiai – ir jie galėtų be gėdos kvėpuoti vienas ant kito česnaku. Be jo šio įdaro nepavyks pasigaminti…
SUDĖTIS 50 PORCIJŲ
500 g griežinėliais pjaustyto virto kumpio skrebučiui
500 g sūrio (Edamian, Russian, Gouda)
5-6 v.š. l. Provanso majonezas
3-4 skiltelės česnako
mažas ryšelis žalių svogūnų
1/2 šaukštelio. kario milteliai
raudona aitrioji paprika ant peilio galo
šviežiai maltų juodųjų pipirų
GAMINIMO RECEPTAS
1 veiksmas
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite tik baltąją svogūno dalį (žaliosios čia nereikia).
2 veiksmas
Karį lengvai pakepinkite ant silpnos ugnies sausoje keptuvėje 20 sekundžių. Sumaišykite karį su majonezu, raudonaisiais ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
3 veiksmas
Sumaišykite kario majonezą ir svogūnus, tada suberkite sūrį ir gerai išmaišykite.
4 veiksmas
Kiekvieną kumpio griežinėlį patepkite sūrio mišiniu ir susukite į ritinį. Suktinukus dedame į lėkštę siūle žemyn, uždengiame maistine plėvele ir ant viršaus uždedame lengvą svarelį. Šaldykite mažiausiai 30 minučių, geriausia 1 valandą. Išimkite ir palikite 10–15 minučių. kambario temperatūros ir patiekite su žalių salotų lapeliais.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


