Sekite mus Facebook'e!
Sovietinio užkandžių stalo klasika! Na, negalėjome praeiti pro šalį, pridėjome tik vieną naują prisilietimą. Svarbiausia tokių suktinukų pagaminti daugiau, kad po vieną gautų visi svečiai – ir jie galėtų be gėdos kvėpuoti vienas ant kito česnaku. Be jo šio įdaro nepavyks pasigaminti…
SUDĖTIS 50 PORCIJŲ
500 g griežinėliais pjaustyto virto kumpio skrebučiui
500 g sūrio (Edamian, Russian, Gouda)
5-6 v.š. l. Provanso majonezas
3-4 skiltelės česnako
mažas ryšelis žalių svogūnų
1/2 šaukštelio. kario milteliai
raudona aitrioji paprika ant peilio galo
šviežiai maltų juodųjų pipirų
GAMINIMO RECEPTAS
1 veiksmas
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite tik baltąją svogūno dalį (žaliosios čia nereikia).
2 veiksmas
Karį lengvai pakepinkite ant silpnos ugnies sausoje keptuvėje 20 sekundžių. Sumaišykite karį su majonezu, raudonaisiais ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
3 veiksmas
Sumaišykite kario majonezą ir svogūnus, tada suberkite sūrį ir gerai išmaišykite.
4 veiksmas
Kiekvieną kumpio griežinėlį patepkite sūrio mišiniu ir susukite į ritinį. Suktinukus dedame į lėkštę siūle žemyn, uždengiame maistine plėvele ir ant viršaus uždedame lengvą svarelį. Šaldykite mažiausiai 30 minučių, geriausia 1 valandą. Išimkite ir palikite 10–15 minučių. kambario temperatūros ir patiekite su žalių salotų lapeliais.
