Sekite mus Facebook'e!
Blauzdelės su grybais kreminiame padaže – tai patiekalas, kuriame dera namų jaukumo ir gastronominio rafinuotumo elementai. Puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek šventinei vakarienei, leisdamas sukurti šventinę atmosferą net ir įprastomis dienomis.
Sultingos vištienos kulšelės kartu su švelniais grybais ir sodriu kreminiu padažu suteikia skonių harmoniją, patraukia dėmesį ir džiugina gurmanus.
Šio patiekalo gaminimas suteikia įvairių kulinarinių eksperimentų galimybių – galite naudoti įvairių rūšių grybus, pavyzdžiui, pievagrybius, baravykus ir voveraites.
Blauzdelės su grybais kreminiame padaže yra ne tik skanios, bet ir vizualiai patrauklios. Patiekiant jį ant stalo su garnyru trapia bulvių koše ar virtais ryžiais, pateikimas suteikia išsamumo ir pradžiugins jūsų svečius.
Ingredientai:
vištienos kulšelės – 500 g;
pievagrybiai – 200 g;
svogūnai – 80 g;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
grietinėlė 20% – 180 ml;
sojos padažas – 1 valgomasis šaukštas;
miltai – 1 valgomasis šaukštas;
druska – 1 šaukštelis;
juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
sviestas – 20 g.
Blauzdelių kepimas su grybais grietinėlės padaže:
Blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje augaliniame aliejuje ir svieste apkepkite blauzdeles iš abiejų pusių po 5-7 minutes.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, svogūną ir česnaką pakepinkite augaliniame aliejuje keptuvėje 2-3 minutes. Grybus supjaustykite griežinėliais ir suberkite į svogūną, pakepinkite 5 minutes.
Į grybus įberkite druskos ir miltų, išmaišykite, įpilkite vandens. Tada supilkite grietinėlę ir sojų padažą ir pavirkite porą minučių.
Vištienos blauzdeles sudėkite į padažą ir troškinkite 20-25 minutes uždengę ant silpnos ugnies.

Rezultatas – skanios ir sultingos vištienos kulšelės. Tai puikus būdas palepinti savo šeimą nauju vakarienės receptu.
