Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kvasas kaip iš sovietinės geltonos statinės: tas visų laikų mėgstamiausias receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kvasas – vienas seniausių ir tradicinių slavų gėrimų, šimtmečius išlikęs vasaros vėsos, žvalumo ir natūralaus skonio simboliu. Jo istorija siekia daugiau nei tūkstantį metų, o receptai buvo perduodami iš kartos į kartą kaimuose ir miestuose, nuo paprastų valstiečių iki vienuolynų virėjų. Tikrasis kisielius gaminamas ruginės duonos, miltų arba salyklo pagrindu, pridedant raugo, cukraus, vandens ir natūralios fermentacijos – todėl jis ne tik skanus, bet ir sveikas.

Skirtingai nei gazuoti limonadai, rūgpienis yra švelnaus, šiek tiek rūgštaus skonio ir puikiai malšina troškulį karštu oru. Jis geriamas ir vienas, ir naudojamas gaminant maistą, pavyzdžiui, gaminant tradicinę okrošką.

Sudedamosios dalys:

  • Vanduo – 3 litrai;
  • ruginės duonos – 300 g;
  • Cukrus – 150 g;
  • Medus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Sultenės – 1 valgomasis šaukštas;
  • Sausos mielės – ½ šaukštelio.

Kvaso paruošimas:

ruginę duoną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant kepimo skardos, kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apversdami. Puode pašildykite vandenį ir sudėkite į jį duoną, palikite 24 val.

Rekomenduojame:  Skaniau už bet kokią duoną. Imam bulvių košę ir 1 kiaušinį: paprastas skanių plokštainių receptas

Vandenį iš po duonos nukoškite, suberkite į jį cukrų ir medų, išmaišykite. Supilkite vandenį į stiklainį, suberkite rūgštynes ir sausas mieles

. 24 val. palikite rūgštynes karštyje, tada nuimkite rūgštynes nuo paviršiaus. Supilkite rūgpienį į butelius ir palikite šaldytuve kelioms valandoms.

Раскрываю секрет культового напитка. Квас, как из Советской жёлтой бочки: тот самый, любимый всеми, рецепт

Gausite gardų naminį girą. Ši gira gaminama iš paprastų ingredientų ir yra ekonomiškesnė už pirktinę girą.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *