Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kvapnūs rūgštūs marinuoti agurkai žiemai. Traškūs kaip statinės marinuoti agurkai: receptas be acto ir cukraus

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuoti agurkai yra senas kulinarines tradicijas puoselėjanti dalis. Skirtingai nei marinuotiems agurkams, raugintiems agurkams nereikia acto. Vietoj to švieži agurkai užpilami sūrymu, pagamintu iš vandens, druskos ir aromatinių prieskonių bei žolelių mišinio. Tradiciškai naudojami krapai, česnakai, krienų ir vyšnių lapai, žirneliai ir kiti prieskoniai, kurių sudėtis gali skirtis priklausomai nuo regiono ir asmeninių pageidavimų.

Pieno rūgšties fermentacija atlieka pagrindinį vaidmenį kuriant unikalų raugintų agurkų skonį ir tekstūrą. Fermentacijos metu susidaro pieno rūgštis, kuri suteikia agurkams būdingą rūgštumą ir veikia kaip konservantas.

Kitas svarbus pokytis – anglies dioksido susidarymas. Būtent dėl jo atsiranda tas kibirkščiavimas ir traškumas, kurį taip vertina raugintų rūgštynių mėgėjai.

Sudedamosios dalys:

  • Agurkai – 1,7 kg;
  • krienų lapai – 3 vnt;
  • Juodųjų serbentų lapai – 7 vnt;
  • Vyšnių lapai – 7 vnt;
  • Pankolio skėčio žiedynai – 3 vnt;
  • česnakas – 10 skiltelių;
  • aštrioji paprika – 3 ankštys;
  • lauro lapai – 4 vnt;
  • saldžiosios paprikos žirneliai – 10 vnt;
  • Juodųjų pipirų žirneliai – 1 šaukštelis;
  • Druska – 2,5 šaukšto 1 litrui vandens.
Rekomenduojame:  Subtilus ir aromatingas. Šį moliūgų keksą kepu visą rudenį: paprastas ir skanus receptas.

Raugintų agurkų paruošimas:

Agurkus porą valandų pamirkykite vandenyje. Į stiklainį sudėkite aštriąją papriką, lauro lapą, saldžiųjų pipirų žirnelius ir juodųjų pipirų žirnelius

. Įdėkite česnako, krapų, krienų lapų, juodųjų serbentų lapų ir vyšnių

.

Į stiklainį sandariai sudėkite agurkus

. Aitriąją papriką supjaustykite žiedais ir sudėkite į stiklainį su agurkais. Į puodą su vandeniu įberkite druskos, užvirinkite

, sūrymą supilkite į stiklainį su agurkais, uždenkite dangteliu ir palikite porai dienų.

Paruoštų agurkų sūrymas bus drumstesnis, o patys agurkai turės šiek tiek baltos patinos. Šiuo metu sūrymą supilkite į puodą, užvirinkite ir supilkite atgal į stiklainį.

Suvyniokite stiklainį su agurkais žiemai.

Ароматные квашеные огурчики на зиму. Хрустят, как бочковые: рецепт без уксуса и сахара

Gausite aromatingus traškius raugintus kopūstus be acto sudėties.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *