Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai „Krepšelis” su varškės įdaru – tai traškios smėlinės tešlos ir švelnaus kreminio varškės įdaro derinys. Šis desertas ne tik labai skanus, bet ir atrodo apetitiškai bei šventiškai, todėl jį galima patiekti ir įprastam arbatėlės vakarėliui, ir šventiniam stalui.
Krepšelių su įvairiais įdarais receptai egzistuoja jau kelis šimtmečius
.
Europoje tokie kepiniai buvo ruošiami XIX a., naudojant grietinę, varškę, uogas ir uogienę. Laikui bėgant atsirado įvairių variantų, tačiau būtent varškės įdaras dėl savo švelnios tekstūros ir malonaus rūgštumo išlieka vienas populiariausių.
Papasakosime, kaip pasigaminti sausainius „Krepšelis”
.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- grietinė – 30 g;
- cukraus – 60 g;
- sviestas – 90 g;
- miltai – 270 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis;
- raugo – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Varškė – 220 g;
- cukraus pudros – 60 g;
- kiaušinio trynys – 1 vnt;
- krakmolo – 1 valgomasis šaukštas.
Sausainių „Krepšelis” paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir grietine, atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir vanile. Į miltus
supilkite
šaltą sviestą ir sutrinkite iki trupinių
. Į kreminius trupinius supilkite kiaušinių masę, išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos gumulą. Tešlą suvyniokite į celofaną ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
Įdarui varškę sumaišykite su cukraus pudra, kiaušinio tryniu ir krakmolu iki vientisos masės. Šaltą tešlą iškočiokite 4 mm storio sluoksniu
. Stikline padalykite tešlą į apskritimus. Keksiukų formeles ištepkite augaliniu aliejumi, į kiekvieną formelę įdėkite po tešlos apskritimą ir suformuokite krepšelius.
Į krepšelius
paskirstykite
varškės įdarą
.
Kad būtų patogiau, įdarą galite sudėti į konditerinį maišelį. Kepkite krepšelius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Gausite kvapnius saldžius sausainius „Krepšelis”. Iškepusių sausainių viršų galima apibarstyti cukraus pudra.
