Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kurių daržovių nereikėtų kaitinti iš naujo

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Maisto gaminimo procesas užima daug laiko, todėl kiekviena šeimininkė stengiasi maistą ruošti iš anksto, kad prireikus galėtų jį pašildyti porcijomis. Deja, yra daržovių, kurios nemėgsta pakartotinio kaitinimo, o nuo to jos gali tapti net kenksmingos.
Žinoma, šiluminis maisto produktų apdorojimas, padeda mūsų organizmui greičiau juos suvirškinti, tačiau kai juos pakartotinai kaitiname, jie virsta kažkuo, gana nemaloniu.

Česnakas – labai ir labai naudingas, jame yra apie 17 mikroelementų, vitaminų, rūgščių, aliejų, baltymų ir kt. Deja, ilgai termiškai apdorojant, visos naudingosios česnako medžiagos tiesiog suyra ir neatneša jokios naudos. Todėl visuose receptuose rasite rekomendacijų, kad česnako skiltelės būtų dedamos pačioje gaminimo pabaigoje.

Brokoliai padeda mūsų kraujagyslių, širdies sveikatai, šalina cholesterolį ir daro daug naudingų dalykų. Tačiau ilgai termiškai apdorojant, ir nesvarbu, ar jį virsite, kepsite, troškinsite, jis virsta sveikatai kenksmingu produktu – jame susidaro kancerogeninių junginių, kurie greitina senėjimo procesą, lėtina ląstelių atsinaujinimą.

Bulvėse yra aminorūgščių, krakmolo, vitaminų ir t. t. Bulvėse yra aminorūgščių, krakmolo, vitaminų ir pan. Tačiau ilgalaikis kepimas aliejuje ir pakartotinis kaitinimas bulves taip pat paverčia kancerogenine bomba.

Rekomenduojame:  Taip gaminti mokiau visus savo draugus. Sluoksniuotos samosos arbatai: greitai, gražiai ir skaniai

Pastaraisiais metais salierai yra labai populiari daržovė dėl savo naudingų sveikatai savybių.
Tačiau, kad gautume tokias dideles ir gražias, sultingas salierų kekes, visi gamintojai naudoja nitratus. Jei salierą vartosite kartą per savaitę – kenksmingų medžiagų susikaupimo nebus, tačiau kasdien vartojant šią šaknį, galima sulaukti baisių rezultatų. Salierą apdorokite tik vieną kartą, o po to – virkite arba troškinkite, žalio pavidalo jis taip pat dažnai nevartojamas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *