Sekite mus Facebook'e!
Kiekvienas žmogus bent kartą gyvenime yra ragavęs agurkų, net ir tie, kurie jų nemėgsta. Jie žinomi dėl savo priešuždegiminių ir priešnavikinių savybių. Juose taip pat yra skaidulų ir beta karoteno, kurie gerina regėjimą, odą ir imunitetą. Tačiau ne visi žino, kurie agurkai turi daugiau naudingų savybių – marinuoti, sūdyti ar švieži.
Kurie agurkai yra sveikiausi?
Pasirodo, marinuoti agurkai yra sveikiausi. Pavyzdžiui, juose yra pieno rūgšties, kuri susidaro juose dėl fermentacijos, o tai, savo ruožtu, pagreitina virškinimo procesą.
Marinuoti agurkai taip pat mažina riebalų ir cholesterolio kiekį, o tai padeda greitai numesti svorio. Jie taip pat yra puikus vidurius laisvinantis vaistas, kuris niekada nesukels vidurių užkietėjimo.
Kaip marinuoti agurkai gali sumažinti žmogaus kūno temperatūrą

Įvairių virusinių ligų metu marinuoti agurkai padeda sumažinti paciento temperatūrą. Juos reikia ne tik valgyti, bet ir supjaustyti gabalėliais, uždėti ant kojų.
Marinavimo metu agurkai kaupia retus mineralus, tokius kaip:
- kalcis;
- magnis;
- cinkas;
- fosforas;
- geležis.
Juose išlieka visi vitaminai, be to, pridedama įvairių naudingų mineralų, kurių neturi švieži ir marinuoti agurkai.
Kam reikėtų vengti marinuotų agurkų?
Sergantiems skrandžio, inkstų, širdies, kasos ar hepatito ligomis nerekomenduojama valgyti marinuotų agurkėlių. Todėl būtina būti atsargiems ir laikytis gydytojų rekomendacijų.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
