Sekite mus Facebook'e!
Šašlykas iš kiaulienos skruosto, plonu taukų sluoksniu padengto mėsos, kepamas ant iešmelių folijoje, gaunasi stebėtinai minkštas ir sultingas. Ilgas marinavimas svogūnuose, pomidorų sultyse ir prieskoniuose prisotina pagrindą aromatu, o paskutinis kepimo etapas ant žarijų suteikia apetitą keliančią plutelę.

Sudedamosios dalys:
Kiaulienos skruostas – 1-1,5 kg
Malti juodieji pipirai – pagal skonį
Kvapieji pipirai – 15 vnt.
Lauro lapas – 5-6 vnt.
Druska – pagal skonį
Svogūnų sultys – 150 ml
Pomidorų sultys – 500 ml
Česnakas – 5-6 skiltelės
Satsibela padažas — 3–4 valg. šaukštai.
Sojų padažas – 1-2 šaukštai.
Folija – kepimui
Paruošimas:
Skruostą supjaustykite vidutinio storio gabalėliais, tinkamais vėrimui į iešmelius. Nedelsdami lengvai pabarstykite druska. Sudėkite į gilų dubenį, sudėkite juoduosius ir kvapiuosius pipirus, lauro lapą, svogūną ir pomidorų sultis. Išmaišykite ir palikite marinuotis šaldytuve 24 valandas, retkarčiais pamaišydami. Kitą dieną išimkite skruosto gabaliukus ir iešmelius.

Gausiai pabarstykite juodaisiais pipirais, tarp gabalėlių įsmeikite česnako skilteles. Kiekvieną iešmelį suvyniokite į foliją, sandariai užspausdami kraštus. Kepkite ant grotelių ant karštų žarijų apie 30–40 minučių, retkarčiais apversdami. Kol mėsa yra folijoje, sumaišykite satsibelius su nedideliu kiekiu sojų padažo, kol pasieks konsistenciją, patogią apvoliojimui.

Praėjus laikui, atsargiai nuimkite foliją, likusias sultis pasilikite padažui. Grąžinkite iešmelius ant grotelių, aptepkite paruoštu mišiniu ir kepkite, kol gražiai apskrus ir karamelizuosis, stebėdami, kad padažas nepridegtų.

Išimkite iš iešmelių paruoštus taukus ir, jei norite, patiekite su marinuotais svogūnais ir lavašu.
