Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kriauklės su įdaru: švelnios kaip ledai. Skanių arbatos sausainių receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sausainiai „Kriauklės” – subtilus ir kvapnus kepinys, kuris džiugina ne tik skoniu, bet ir originalia išvaizda. Jo ypatumas – sluoksniuota arba varškės tekstūra ir graži forma, primenanti jūros kriaukles.

Tokie sausainiai dažnai ruošiami su cukraus pabarstukais, dėl kurių jie įgauna lengvą traškią plutelę ir malonų saldumą.

Dėl savo paprastumo ir prieinamų ingredientų sausainiai „Kriauklės” tapo populiarūs tarp daugelio šeimininkių. Yra daugybė šių sausainių rūšių: su cinamono, vanilės, kakavos priedais arba įdaru, pavyzdžiui, iš kondensuoto pieno ar uogienės.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 200 g;
  • sviesto – 100 g;
  • grietinė – 70 g;
  • 2 tryniai;
  • raugas – 1 šaukštelis;
  • druskos – žiupsnelis;
  • vanilino – žiupsnelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: 2 baltymai;
  • cukraus – 120 g.

„Shell” sausainių gaminimas:

Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir vaniliną, supilkite šaltą sviestą ir sumalkite į trupinius. Į mišinį įmaišykite trynius ir šaltą grietinę, išminkykite elastingą ir nelipnią tešlą

. 30 min. įdėkite tešlą į celofaną į šaldytuvą

Rekomenduojame:  Dar niekada taip neragavote kopūstų: paprasta ir skanu. Tai ne patiekalas, tai daina

.

Įdarui baltymus išplakite iki baltumo, tada suberkite cukrų ir išplakite

iki blizgių, tvirtų viršūnių

.

Padalykite tešlą į 16 vienodų dalių, iškočiokite į 1-2 mm storio paplotėlius

, į kiekvieną paplotėlį dėkite po šaukštą įdaro, perlenkite paplotėlį per pusę ir dar kartą per pusę.

Ракушки с начинкой: нежные как мороженое. Рецепт вкусного печенья к чаю

Dėkite sausainius ant kepimo skardos, šiek tiek atverdami įdarą.

Ракушки с начинкой: нежные как мороженое. Рецепт вкусного печенья к чаю

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Ракушки с начинкой: нежные как мороженое. Рецепт вкусного печенья к чаю

Sausainius apibarstykite cukraus pudra. Gausite įdomius sausainius, šiek tiek primenančius kriauklių kriaukles.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *