Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai „Kriauklės” – subtilus ir kvapnus kepinys, kuris džiugina ne tik skoniu, bet ir originalia išvaizda. Jo ypatumas – sluoksniuota arba varškės tekstūra ir graži forma, primenanti jūros kriaukles.
Tokie sausainiai dažnai ruošiami su cukraus pabarstukais, dėl kurių jie įgauna lengvą traškią plutelę ir malonų saldumą.
Dėl savo paprastumo ir prieinamų ingredientų sausainiai „Kriauklės” tapo populiarūs tarp daugelio šeimininkių. Yra daugybė šių sausainių rūšių: su cinamono, vanilės, kakavos priedais arba įdaru, pavyzdžiui, iš kondensuoto pieno ar uogienės.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 200 g;
- sviesto – 100 g;
- grietinė – 70 g;
- 2 tryniai;
- raugas – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: 2 baltymai;
- cukraus – 120 g.
„Shell” sausainių gaminimas:
Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir vaniliną, supilkite šaltą sviestą ir sumalkite į trupinius. Į mišinį įmaišykite trynius ir šaltą grietinę, išminkykite elastingą ir nelipnią tešlą
. 30 min. įdėkite tešlą į celofaną į šaldytuvą
.
Įdarui baltymus išplakite iki baltumo, tada suberkite cukrų ir išplakite
iki blizgių, tvirtų viršūnių
.
Padalykite tešlą į 16 vienodų dalių, iškočiokite į 1-2 mm storio paplotėlius
, į kiekvieną paplotėlį dėkite po šaukštą įdaro, perlenkite paplotėlį per pusę ir dar kartą per pusę.
Dėkite sausainius ant kepimo skardos, šiek tiek atverdami įdarą.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Sausainius apibarstykite cukraus pudra. Gausite įdomius sausainius, šiek tiek primenančius kriauklių kriaukles.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
