Sekite mus Facebook'e!
Grietinėlės ir bananų desertas – išskirtinis, tačiau nebrangus skanėstas, kuris gurmanus džiugina švelnia tekstūra ir sodriu skoniu. Šis desertas – tai puikus grietinėlės ir prinokusių bananų derinys, todėl jis ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Bananai
, kuriuose yra natūralių cukrų, vitaminų ir mineralų, suteikia desertui natūralaus saldumo, o grietinėlė – kreminio lengvumo ir sodrumo.
Bananų naudojimo desertuose istorija siekia šimtmečius
.
Bananai yra vienas populiariausių vaisių pasaulyje, o daugelis kulinarinių tradicijų sėkmingai pritaikė juos saldumynams gaminti.
Kreminiam bananų desertui paruošti nereikia jokių ypatingų kulinarinių įgūdžių. Jis gali būti įvairus – nuo paprastų putėsių ir meringų iki sudėtingų pyragų ir apkepų.
Ingredientai: bananai, blynai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai:
- Bananai – 3 vnt;
- pieno – 240 g;
- sviestas – 40 g;
- kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- kukurūzų krakmolas – 30 g;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- ciberžolės – 1/4 šaukštelio;
- plakta grietinėlė – 250 ml.
Kreminio bananų deserto paruošimas:
Nulupkite bananų žievelę ir supjaustykite nedideliais apskritimais. Sudėkite bananus į puodą su sviestu ir virkite, kol suminkštės.
Panardinamuoju trintuvu sutrinkite bananus
.
Į trintus bananus pamažu supilkite pieną ir išmaišykite. Sudėkite ciberžolę, kiaušinių trynius ir įmaišykite į bananų masę.
Į masę supilkite citrinos sultis,
suberkite
ciberžolę ir gerai išmaišykite. Nuolat maišydami virkite mišinį ant vidutinės ugnies, kol sutirštės
. Supilkite mišinį į plaktą grietinėlę ir toliau plakite, kol susijungs. Mišinį pakiškite po celofanu ir palikite sustingti šaldytuve.
Prieš patiekdami dar kartą suplakite mišinį, kol lengvai išbals, tada sudėkite į konditerinį maišelį ir perkoškite į serviravimo dubenį. Rezultatas – skanus kreminis bananų desertas.
