Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kreminiai makaronai su pomidorais ir bazilikais

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Makaronai, pomidorai ir bazilikai – derinys, kuris pažįstamas kone visiems. Visgi, šį kartą norime pristatyti kiek kitokią šio patiekalo interpretaciją. Paruošite vos per pusvalandį, o skonį prisiminsite dar ilgai!

Šešioms porcijoms jums reikės:

  • 0,5 kg fettuccine arba kitokių ilgų makaronų
  • 1 arbatinio šaukštelio sūdyto sviesto
  • 250 g pesto padažo (idealu – naminis, bet tiks ir iš parduotuvės)
  • 250 g pomidorų padažo
  • 80 g enčilados padažo (jeigu neturite, nieko tokio)
  • 50 g saulėje džiovintų susmulkintų pomidorų
  • 100 g patrupinto ožkos sūrio
  • 150 g grietinėlės arba kokosų pieno
  • 180 g mocarelos sūrio
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • Saujos šviežių bazilikų lapelių
  • Druskos ir pipirų

Pirmasis žingsnis – įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Kol orkaitė įkais, išvirkite makaronus. Nusunkite juos, išpilkite vandenį ir vėl įdėkite į puodą, kuriame virėte. Į tą patį puodą sudėkite ir kitus ingredientus: sviestą, pesto padažą, enčilados padažą, pomidorų padažą, saulėje džiovintus pomidorus, pasmulkintą ožkos sūrį, grietinėlę/kokosų pieną. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Viską išmaišykite. Ant viršaus užberkite mocarelos sūrio. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10–15 minučių, kol sūris išsilydys ir įgis švelniai auksinę spalvą.

Rekomenduojame:  Miltus sumaišykite su apelsinų sultimis. Skanus pyragas vakarėliui ar vakarinei arbatėlei.

Išėmę iš orkaitės nepulkite iš karto valgyti – leiskite patiekalui „pastovėti“ 5 min. Pabaigoje, papuoškite vyšniniais pomidorais ir bazilikais. Skanaus!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.