Sekite mus Facebook'e!
Makaronai, pomidorai ir bazilikai – derinys, kuris pažįstamas kone visiems. Visgi, šį kartą norime pristatyti kiek kitokią šio patiekalo interpretaciją. Paruošite vos per pusvalandį, o skonį prisiminsite dar ilgai!
Šešioms porcijoms jums reikės:
- 0,5 kg fettuccine arba kitokių ilgų makaronų
- 1 arbatinio šaukštelio sūdyto sviesto
- 250 g pesto padažo (idealu – naminis, bet tiks ir iš parduotuvės)
- 250 g pomidorų padažo
- 80 g enčilados padažo (jeigu neturite, nieko tokio)
- 50 g saulėje džiovintų susmulkintų pomidorų
- 100 g patrupinto ožkos sūrio
- 150 g grietinėlės arba kokosų pieno
- 180 g mocarelos sūrio
- 250 g vyšninių pomidorų
- Saujos šviežių bazilikų lapelių
- Druskos ir pipirų
Pirmasis žingsnis – įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Kol orkaitė įkais, išvirkite makaronus. Nusunkite juos, išpilkite vandenį ir vėl įdėkite į puodą, kuriame virėte. Į tą patį puodą sudėkite ir kitus ingredientus: sviestą, pesto padažą, enčilados padažą, pomidorų padažą, saulėje džiovintus pomidorus, pasmulkintą ožkos sūrį, grietinėlę/kokosų pieną. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Viską išmaišykite. Ant viršaus užberkite mocarelos sūrio. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10–15 minučių, kol sūris išsilydys ir įgis švelniai auksinę spalvą.
Išėmę iš orkaitės nepulkite iš karto valgyti – leiskite patiekalui „pastovėti“ 5 min. Pabaigoje, papuoškite vyšniniais pomidorais ir bazilikais. Skanaus!
