Sekite mus Facebook'e!
Draugai, ŠTAI VISKAS! Aš daugiau nebeperku ledų! Iš visų mano pagamintų variantų šis yra lengviausias ir mano mėgstamiausias. Dalinuosi juo su jumis!!! Viskas labai paprasta ir greita!!!
GAUNATE KREMINIŲ LEDŲ, kokius gamindavo TSRS laikais. Svarbiausia – imti kokybišką grietinėlę. Aš imu 3 litrų stiklainį naminio pieno, dedu jį į šaldytuvą 12 valandų, o tada renku VIRŠUTINĘ, t. y. grietinėlę. Miestiečiai gali imti 30 % grietinėlės. NE MAŽIAU KAIP 30 %! Galima ir daugiau, naminiame piene tikriausiai yra 40 arba 50 % grietinėlės ;).
Ingredientai: 500–600 g grietinėlės (maždaug tiek iš 3 litrų stiklainio), 100 g cukraus pudros (arba smulkaus cukraus) + žiupsnelis vanilino. IR VISKAS!!! Taip, taip, taip. Nieko daugiau nereikia!!!***
Atvėsusią grietinėlę, cukraus pudrą ir šiek tiek vanilino sudėkite į gilų dubenį. Plakite, kol susidarys purios, stabilios putos, 4–5 minutes.
Išplaktą mišinį sudėkite į plastikinį indą. Įdėkite jį į šaldiklį per naktį. Išimkite paruoštus ledus, leiskite jiems šiek tiek atšilti ir tada sudėkite į dubenėlius. Šiuos ledus galima pagaminti įvairiai – įdedant kakavos arba šaldytų uogų.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
