Sekite mus Facebook'e!
Rytietiški saldumynai gerokai skiriasi nuo to, ką mes įpratę laikyti desertais ir saldumynais. Rytuose daug dėmesio skiriama grietinėlei ir riešutams, kurie atsveria cukraus skonį ir saldumą. Taip pat arabų šalyse nepripažįstami jokie cheminiai priedai.
Parduotuvėse galime sutikti nemažai įvairių arabiškų
saldumynų.
Tačiau neįmanoma išsiaiškinti, kur tiksliai jie gaminami. Todėl dažnai galima gauti nekokybiškų saldainių ir kitų produktų.
Norėdami mėgautis rytietiškais saldumynais, pasigaminkime jų patys.
Rytietiškų saldainių ingredientai:
- cukrus – 140 g;
- riešutai – 200 g;
- medus – 25 g;
- sviesto – 40 g;
- vanduo – 50 ml;
- kondensuotas pienas – 300 g.
Rytietiškų saldainių paruošimas:
Riešutus reikia susmulkinti iki drožlių, bet ne iki smulkių trupinių
.
Ant vidutinės ugnies užvirinkite skystį, palaukite, kol saldžiosios sudedamosios dalys karamelizuosis.
3 minutes pavirkite skystį, tada supilkite kondensuotą pieną. Mišinį virkite, kol užvirs, tada šiek tiek sumažinkite ugnį. Kondensuotą
pieną
virkite apie 10 minučių, per tą laiką kremas turėtų pakeisti spalvą.
Paruoštą kremą supilkite į šaltą dubenį ir atvėsinkite iki 45 laipsnių
.
Mikseriu plakite grietinėlę, kol ji taps šviesi ir ne tiršta. Toliau plakant palaipsniui į kondensuotą mišinį įmaišykite sviestą.
Išberkite riešutus ant stalo, supilkite į juos kondensuotą masę ir gerai apvoliokite riešutuose. Turi būti gauta nelipnios, standžios tešlos konsistencija.
Kondensuotą tešlą iškočiokite į 3 cm skersmens dešrelę. Tada supjaustykite porcijomis ir sudėkite ant pergamento.
Rytietiški saldainiai džiūsta apie pusdienį. Viskas priklauso nuo jūsų pageidaujamo saldainių kietumo.
