Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kreminės dešrelės su riešutais. Jas galite valgyti kasdien

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Rytietiški saldumynai gerokai skiriasi nuo to, ką mes įpratę laikyti desertais ir saldumynais. Rytuose daug dėmesio skiriama grietinėlei ir riešutams, kurie atsveria cukraus skonį ir saldumą. Taip pat arabų šalyse nepripažįstami jokie cheminiai priedai.

Parduotuvėse galime sutikti nemažai įvairių arabiškų

saldumynų.

Tačiau neįmanoma išsiaiškinti, kur tiksliai jie gaminami. Todėl dažnai galima gauti nekokybiškų saldainių ir kitų produktų.

Norėdami mėgautis rytietiškais saldumynais, pasigaminkime jų patys.

Rytietiškų saldainių ingredientai:

  • cukrus – 140 g;
  • riešutai – 200 g;
  • medus – 25 g;
  • sviesto – 40 g;
  • vanduo – 50 ml;
  • kondensuotas pienas – 300 g.

Rytietiškų saldainių paruošimas:

Riešutus reikia susmulkinti iki drožlių, bet ne iki smulkių trupinių

.

Ant vidutinės ugnies užvirinkite skystį, palaukite, kol saldžiosios sudedamosios dalys karamelizuosis.

3 minutes pavirkite skystį, tada supilkite kondensuotą pieną. Mišinį virkite, kol užvirs, tada šiek tiek sumažinkite ugnį. Kondensuotą

pieną

virkite apie 10 minučių, per tą laiką kremas turėtų pakeisti spalvą.

Paruoštą kremą supilkite į šaltą dubenį ir atvėsinkite iki 45 laipsnių

Rekomenduojame:  Skanus su cukinija, negaminant tešlos. Čeburekai su cukinijų įdaru

.

Mikseriu plakite grietinėlę, kol ji taps šviesi ir ne tiršta. Toliau plakant palaipsniui į kondensuotą mišinį įmaišykite sviestą.

Сливочные колбаски с орехами. Можно есть хоть каждый день

Išberkite riešutus ant stalo, supilkite į juos kondensuotą masę ir gerai apvoliokite riešutuose. Turi būti gauta nelipnios, standžios tešlos konsistencija.

Сливочные колбаски с орехами. Можно есть хоть каждый день

Kondensuotą tešlą iškočiokite į 3 cm skersmens dešrelę. Tada supjaustykite porcijomis ir sudėkite ant pergamento.

Сливочные колбаски с орехами. Можно есть хоть каждый день

Rytietiški saldainiai džiūsta apie pusdienį. Viskas priklauso nuo jūsų pageidaujamo saldainių kietumo.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *