Sekite mus Facebook'e!
Salotos būna beveik kiekvienoje šeimos šventėje. Jos yra neatsiejama kiekvieno stalo dalis. Dažniausiai per šventes esame įpratę matyti Olivjė, silkę po šuba, Cezarį. Vis mažiau šeimų ruošiasi Mimozos šventei. Nors šios salotos, kaip ir visos kitos, nusipelno dėmesio.
Mimoza – tai pavasarinės salotos, kupinos spalvingų produktų. Tai bus puikus gaivus šventinių pietų ir vakarienės priedas. Salotos papildys bendrą stalą ir paįvairins užkandžius. Mimoza ruošiama gana paprastai ir iš biudžetinių produktų.
Sukurkime Mimoza salotas savo rankomis.
Mimozos salotų ingredientai:
- Sūdytas upėtakis – 200 g;
- virtos morkos – 100 g;
- virtos bulvės – 250 g;
- žaliasis svogūnas – 20 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – 1 žiupsnelis.
Grietinėlės ingredientai:
- grietinėlė ir varškė – 200 g;
- majonezo – 1 valgomasis šaukštas.
Mimozos salotų paruošimas:
Grietinėlę ir varškę sumaišykite su majonezu ir paruoškite kremą. Iš anksto išvirkite daržoves ir kiaušinius, nulupkite
juos. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį. Virtus kiaušinius padalijame į trynius ir baltymus
. Trynius
sutarkuojame
stambia tarka, jų prireiks pačioje pabaigoje.
Sūdytą žuvį supjaustome nedideliais kubeliais
.
Bulves sutarkuojame stambia tarka
.
Išdėliojame ant celofano, ištiesto ant stalo. Bulvių sluoksnio storis – du delnai
. Stačiakampį bulvių sluoksnį sutampome šakute ir ištepame grietinėlės tinkleliu. Nepamirškite sluoksnio pasūdyti
. Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir išdėliokite išilgai ant ½
sluoksnio
.
Ant morkų sluoksnio sudėkite žuvį ir griežinėliais supjaustytą baltymą.
Ant žuvies ir baltymo užtepkite
grietinėlės
, o ant žuvies ir baltymo išilgai sudėkite svogūnų laiškus.
Suvyniokite bulvių sluoksnį su įdaru viduje, kad gautųsi suktinukas. Suktinuką kruopščiai užklijuokite celofanu.
Palikite suktinuką šaldytuve, kol sukietės, o tada supjaustykite jį nedidelėmis porcijomis.
Ant viršaus užtepkite kremo kepurėlę ir pamirkykite ją kiaušinio trynyje, kurį paruošėme iš anksto.
Taip gaunama įdomi ir neįprasta „Mimoza” salotų porcija.
Galite imti bet kokią žuvį pagal savo skonį.
