Sekite mus Facebook'e!
Kiaulienos ir jautienos kotletai būna sultingi, puikiai dera su įvairiais garnyrais ir padažu.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
maltos kiaulienos ir jautienos, 350 g;
– džiūvėsėlių arba džiūvėsėlių 50 g;
– ledinio vandens, 150 ml;
– svogūno, 1 vnt
; – druskos, pipirų, prieskonių.
Gaminimo procesas
Jei gaminsite su duona, tuomet 5 riekes ir džiovinkite orkaitėje apie 20 min. 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje ir atvėsinkite, tada blenderiu susmulkinkite į trupinius.
Blenderiu sumaišykite maltą mėsą su smulkintais svogūnais ir džiūvėsėliais arba džiūvėsėliais, taip pat galite įdėti smulkinto česnako, smulkintų žolelių, druskos, prieskonių ir pipirų.
Supilkite ledinį vandenį ir viską labai gerai išmaišykite
.
Patarimas: jei faršas gaunasi skystas, įberkite daugiau trupinių arba džiūvėsėlių.
Suformuokite kotletus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos
. Sudėkite kotletus į kepimo indą ir dar 20 min. troškinkite orkaitėje žemoje temperatūroje
.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
