Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių, ruošdami kotletus, mėsą mirko piene, nes mano, kad dėl šio priedo patiekalas tampa sultingas, minkštas, kotletai įgauna ypatingą skonį.
Daugelis profesionalių virėjų daro lygiai tą patį, tačiau pieną visada pakeičia vandeniu: pienas turi savybę tirštėti, todėl mėsos skaidulos pernelyg susijungia tarpusavyje ir kotletas tampa šiurkštus.
Dabar vis daugiau šeimininkų į maltinukus deda tarkuotų cukinijų, bulvių, morkų, kopūstų ir kitų daržovių: jos ne tik sukuria nuostabią skonio puokštę, bet ir padaro kotletus sultingesnius, minkštesnius, sveikesnius.
Ypač tuo atveju, jei juos kepsite orkaitėje.
Kad kotletai būtų tikrai minkšti, paimkite:
- maltos mėsos, 1 kg;
- svogūno ir kiaušinio, 1 vnt;
- bulvių, 2 vnt;
- žiupsnelį sodos;
- džiūvėsėliai.
Kepimo procesas
Į maltą mėsą sudėkite svogūną, tarkuotas bulves
ir
kitus ingredientus, išsukite masę.
Suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite, kol bus paruošti.

Turėsite labai skanų ir apetitą žadinantį patiekalą, prie kurio galite patiekti bet kokį garnyrą ir salotas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


