Sekite mus Facebook'e!
Smulkinti vištienos kotletai – skanus ir švelnus patiekalas, daugelio mėgstamas namų virtuvėje. Jis skiriasi nuo įprastų kotletų iš maltos mėsos.
Maltų kotletų atveju vištiena smulkiai supjaustoma, todėl ji išlieka sultinga ir išlaiko natūralų skonį.
Šio patiekalo istorija siekia Europos ir Rusijos kulinarijos tradicijas. Manoma, kad pirmieji kotletai atsirado Prancūzijoje dar XVIII a. Pats žodis „cutlet” reiškė mėsą su kaulu. Laikui bėgant receptas keitėsi, paplito po visą pasaulį, ir kotletai pradėti gaminti iš įvairios mėsos.
Kotletų gaminimo būdą galima laikyti tradiciniu, nes tais laikais, kai nebuvo mėsos malimo mašinų, mėsa buvo tiesiog smulkiai pjaustoma peiliu. Iš čia ir kilo šio recepto pavadinimas.
Sudedamosios dalys: 1:
- Vištienos krūtinėlė – 900 g;
- kiaušiniai – 1 vnt;
- manų kruopos – 1 valgomasis šaukštas;
- svogūnas – 50 g;
- pomidorai – 1 vnt;
- maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- druskos – 1 šaukštelis;
- grilio prieskonių – 1 šaukštelis;
- džiovintų česnakų – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 5 šaukštai.
Supjaustytų kotletų paruošimas:
Vištienos krūtinėlę ir pomidorą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į dubenį. Svogūną smulkiai susmulkinkite, kartu su kiaušiniu sudėkite į mėsos ir pomidorų mišinį
. Į mišinį supilkite manų kruopas, druską, kepimui skirtus prieskonius, džiovintą česnaką ir maltus juoduosius pipirus, ingredientus sumaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, šaukštu dėkite porcijas kotletų į aliejų.
Kepkite kotletus po dangčiu po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Iš maltos mėsos gausite kvapnius sultingus vištienos kotletukus. Kotletus galima patiekti su bulvių koše, marinuotais svogūnais ir žolelėmis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
