Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kotletai bus tobulai sultingi: šefas pasakė, ką dėti į maltą mėsą

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iškepti tobulus kotletus – iššūkis, su kuriuo susiduria kiekviena namų šeimininkė. Dažnai rezultatas nuvilia: patiekalas gaunasi sausas, kietas ir neišraiškingo skonio. Pasak mūsų šefo Stanislavo Sokolovo , daugelis virėjų bando išspręsti šią problemą pridėdami duonos, bulvių ar kitų priedų, tačiau šie ingredientai dažnai „užkemša“ natūralų mėsos skonį.

Autorius pažymi, kad vietoj to padės kita gudrybė. Yra paprastas ir patikrintas metodas, kuris radikaliai pakeis naminių kotletų kokybę. Kalbama apie tai, kad į faršą įdedama įprastų manų kruopų – ingrediento, esančio kiekvienoje virtuvėje. Šis metodas leidžia gauti sultingus, minkštus ir aromatingus restoraninės kokybės kotletus.

Pirma , manų kruopos pasižymi unikaliomis sugeriamosiomis savybėmis, kurios smarkiai veikia gatavo patiekalo struktūrą. Pagrindinė paslaptis – manų kruopų gebėjimas sugerti drėgmės perteklių, neleidžiant mėsos sultims nutekėti ant keptuvės kepant. Dėl šios savybės sultys išlieka kotletų viduje, todėl jie yra išskirtinai sultingi.

Antra , teisingos proporcijos ir gaminimo technologija vaidina lemiamą vaidmenį siekiant optimalaus rezultato. 500 gramų maltos mėsos reikia tik dviejų arbatinių šaukštelių sausų manų kruopų. Kruopščiai išmaišius, maltą mėsą reikia 15–20 minučių įdėti į šaldytuvą.

Rekomenduojame:  Minutės sausainiai arbatai. Pieno pyragaičiai: lengva ir nebrangu

„Laikant šaldytuve, manų kruopos visiškai išbrinksta ir maksimaliai sugeria drėgmę. Tai mėsos masę paverčia plastiška ir homogenine struktūra, o tai gerokai supaprastina kotletų formavimo procesą“, – pažymėjo redakcijos ekspertas.

Trečia , manų kruopos ne tik pagerina tekstūrą, bet ir teigiamai veikia kepimo procesą. Skirtingai nuo duonos priedų, jos išsaugo mėsos skonio grynumą ir sodrumą. Kotletai kepa tolygiau, skystis netaškosi per keptuvę, o plutelė tampa auksinė ir traški.

Ketvirta , šis metodas universalus bet kokiai maltai mėsai. Klasikinis kiaulienos ir jautienos derinys suteikia sodrų skonį, malta vištiena tampa minkštesnė ir tinkama dietinei mitybai.

„Manų kruopų įdėjimo poveikis išlieka nepriklausomai nuo pasirinktos mėsos rūšies. Aromatui sustiprinti rekomenduoju įberti žiupsnelį muskato riešuto, juodųjų pipirų ir smulkiai supjaustyto svogūno“, – apibendrino šefas.

Pasak jo, ši kulinarinė technika žinoma nuo sovietinių laikų ir perduodama iš kartos į kartą. Šiandien ji vėl populiarėja dėl savo paprastumo ir garantuoto rezultato. Kotletai su manų kruopomis išlieka sultingi net kitą dieną po iškepimo. Šis paprastas ingredientas gali radikaliai pakeisti namų maisto gaminimo idėją ir pakelti patiekalo kokybę iki profesionalaus lygio. Išbandykite ir prisiminkite!

Rekomenduojame:  Tiesiog raskite namuose keletą akinių. Šį metodą žino nedaug žmonių: skanūs velykiniai pyragai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.