Sekite mus Facebook'e!
Burokėliai yra daugelio žmonių mėgstama daržovė ne tik mūsų šalyje. Jis mėgstamas toli už jos ribų, pavyzdžiui, Amerikoje ar Europoje. Korėjiečiai ypač pamėgo burokėlius, todėl sugalvojo juos gaminti tipišku būdu – marinuoti. Kartu su aštriais padažais ir prieskoniais ši daržovė suteikia malonų salstelėjusį atspalvį
. Nereikėtų pamiršti, kad burokėliai išlaiko naudingų savybių. Daržovė geba pašalinti iš organizmo toksinus ir prisotinti vitaminų, mineralinių medžiagų. Be to,
burokėliai
padeda sulėtinti senėjimą
. Šakniavaisinė daržovė turi daug privalumų. Tačiau ne kiekviena šeimininkė gali ją gaminti įvairiais būdais. Be sriubos, galima pasigaminti korėjietiško stiliaus salotų su burokėliais.
Korėjietiško stiliaus burokėlių ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 500 g;
- augalinis aliejus – 60 ml;
- česnako – 4 skiltelės;
- sezamo sėklos – valgomasis šaukštas;
- raudonųjų aštriųjų pipirų – ¼ šaukštelio;
- druskos – šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – ¼ šaukštelio;
- kalendros – šaukštelis;
- cukraus – 2 šaukšteliai;
- 9 % acto – 2 šaukštai.
Korėjietiškų burokėlių paruošimas:
Burokėlius reikia nulupti ir susmulkinti korėjietiško tipo tarka arba mažais gvazdikėliais. Būtinai išspauskite visas išsiskyrusias sultis ir į burokėlius įpilkite acto bei cukraus. Palikite produktą marinuotis pusvalandį
. Tuo metu susmulkinkite kalendrą į trupinius, sumaišykite su juodaisiais ir aštriaisiais pipirais. Česnako skilteles supjaustykite kuo smulkiau, pakepinkite augaliniame aliejuje keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą.
Prie česnakų supilkite prieskonių mišinį, gerai išmaišykite
.
Gautą pakepintą česnaką supilkite į marinuotus burokėlius. Mišinį apibarstykite sezamo sėklomis, išmaišykite ir 4 valandas palaukite, kol komponentai susijungs šaldytuve.
Gausite pikantiškas česnakų ir burokėlių salotas.
Tai geras nuobodžių korėjietiškų morkų pakaitalas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
